تاریخ : دوشنبه 7 آبان 1403
کد 5238

گزارش اختصاصی اتاق تبریز از بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی در تبریز

فرصتی برای تعامل واحدهای تولیدی صنایع غذایی با تولیدکنندگان ماشین‌آلات صنعتی

بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی، ماشین‌آلات صنایع‌غذایی، ماشین‌آلات آرد و نان و صنایع وابسته تحت عنوان EXFOOD که با حضور ۱۳۰ برند داخلی و خارجی از جمله کشورهای عراق و ترکیه در حوزه‌های ماشین‌آلات و صنایع غذایی به‌صورت تخصصی برگزار شده بود، به کار خود پایان داد.
 
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، تبریز از دیرباز به‌عنوان قطب صادراتی محصولات غذایی، شیرینی و شکلات نقش بسزایی در کشور دارد، واحدهای اقتصادی برای افزایش تولید، بهره‌وری، کیفیت و کاهش هزینه‌های تولید نیازمند بهره‌مندی از دستگاه‌های صنعتی به‌روز، اقتصادی و دارای استاندارد جهانی هستند.
بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی در تبریز فرصتی ایده‌آل برای آشنایی، تعامل، همکاری و هم‌افزایی واحدهای تولیدی غذایی با واحدهای تولیدی ماشین‌آلات صنعتی بود.
حبیب ماهوتی؛ رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی تبریز در حاشیه این نمایشگاه، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی مواد غذایی را زمینه‌ساز موفقیت‌های بیشتر دانست و گفت: صنعتگران با توانمندی‌های خود در نبرد با مشکلات اقتصادی، توانسته‌اند سربلند باشند و در این نمایشگاه، تنها گوشه کوچکی از قدرت این فعالان اقتصادی به نمایش گذاشته شده است.
شهرام حسین‌نژاد دانشور؛ مسئول برگزاری این دوره از نمایشگاه ضمن اینکه تبریز را پایتخت و صاحب برند شیرینی و شکلات در کشور دانست، از حضور ۸۰ شرکت ماشین‌ساز صنعتی در این نمایشگاه خبر داد و گفت: حضور ماشین‌سازان در جهت به‌روزرسانی و افزایش بهره‌وری تولید محصولات صنعتی و غذایی نقش بسزایی دارد.
وی به همکاری ارگان‌های مختلف در جهت برگزاری باشکوه نمایشگاه بین‌المللی تاکید کرد و افزود: از ماه‌های قبل با همکاری و هم‌افزایی وزارت صمت و جهاد کشاورزی درصدد برگزاری هرچه‌باشکوه‌تر نمایشگاه بین‌المللی بودیم و در راستای برگزاری تخصصی‌تر نمایشگاه از مجموعه‌های دارای سبک و تخصصی در این رویداد دعوت کردیم.
وی از حضور ۱۱ شرکت غیربومی در این نمایشگاه خبر داد و افزود: واحدهای تولیدی از استان‌های تهران، خراسان‌رضوی، البرز، قزوین، اراک، اصفهان، زنجان، قم و لرستان در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی، ماشین‌آلات صنایع‌غذایی، ماشین‌آلات آرد و نان و صنایع وابسته حضور داشتند.
محمود فتوحی؛ مدیر روابط عمومی شرکت آذر‌یاپ تبریز به تشریح عملکرد و‌ خدمات این واحد تولیدی پرداخت و افزود: شرکت آذریاپ تولیدکننده دستگاه‌های نانوایی در شهرک صنعتی زرنق شهرستان هریس واقع شده است و حدود دو هزار و ۵۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از این مجموعه امرار معاش می‌کنند.
وی تصریح کرد: در سرتاسر کشور ۷۰ دفتر فروش و خدمات پس از فروش و همچنین پنج دفتر در کشورهای روسیه، ارمنستان، عراق، کانادا و ترکیه دفاتر فروش فعالیت می‌کنند.
فتوحی از صادرات محصولات و ماشین‌آلات صنعتی این واحد به ۳۰ کشور خبر داد و افزود: ایالات متحده آمریکا، کانادا، عمان، امارات، نیوزلند، ترکیه، عراق، روسیه، انگلیس و ارمنستان از جمله کشور های مقصد صادراتی هستند.
فتوحی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی گفت: ما محصولات روتاری، روتاری پلاس، نان سنگگ‌پز تمام اتوماتیک ریزشی را در این نمایشگاه به محضر نمایش گذاشته‌ایم.
وی از عدم رسیدگی مراجع قضایی به تخلفات (کپی‌برداری) از محصولات واحدهای تولیدی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه برخی از واحدهای تولیدی بدون اجاره و منع قانونی محصولات کارخانجات را با برند خود تولید می‌کنند و به فروش می‌رسانند، در حالی‌ که ما و دیگر تولیدکنندگان بر روی این دستگاه ساعت ها و هزینه های زیادی صرف کرده‌ایم.
مرتضی ادیانی؛ مدیر بازرگانی شرکت آذریاپ آذربایجان، تخصیص ارز دولتی را بزرگ‌ترین مشکل وادرات دانست و گفت: ما برای خرید یک محصول ساده باید حداقل ۸ الی ۹ ماه منتظر و ‌در صف خرید باشیم.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی درگیر خودتحریمی شده‌اند، افزود: متاسفانه بیشتر از تحریم‌های خارجی درگیر تحریم‌های داخلی شده‌ایم.
پیام پاشایی؛ مدیرعامل شرکت صدرا پخت آذربایجان، دستگاه‌های پخت نان را به جامعه هدف نانوایی و رستوران‌ها عرضه می‌کنیم و در این راستا نیز حدود ۶۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در این مجموعه اشتغال دارند.
وی به مقصدهای صادراتی محصولات این شرکت اشاره کرد و گفت: انگلیس، آمریکا، عراق و ترکیه از جمله کشورهای مقصد صادراتی هستند.
پاشایی مشکلات و سختی‌های صادراتی را تشریح کرد و افزود: متاسفانه سازمان استاندارد، بی‌دلیل و بدون توجه به مزایای دستگاه‌های صنعتی، واحدهای تولیدی را جریمه می‌کند.
وی تصریح کرد: بانک های خصوصی و دولتی ادعای حمایت از بخش خصوصی را دارند، در حالی که که هیچ‌ حمایتی از تولیدکنندگان نشده است و از اعطای وام ساده چند میلیونی دریغ می‌کنند.
رامین فغانی؛ مدیرعامل ماهان پروتئین شرق طلایی، روند تشکیل این مجموعه را تشریح کرد و افزود: شرکت ماهان واحد اقتصادی نوپا در شهرستان گنبد کاووس استان گلستان، زنجیره کوچک تولید مرغ و فراورده‌های گوشتی است که با هم‌افزایی شرکای ترکیه‌ای از دانش، فرآوری و تکنولوژی روز دنیا بهره‌مند شده و تحت لیسانس شرکت ترکیه‌ای به‌ویژه در تولید محصولاتی همچون کباب‌ترک است.
وی بر لزوم حمایت های مالی دولت از بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: اولویت اصلی صنعت، بحث مالی و نقدینگی است و خرید مواد اولیه، پخش، بسته‌بندی و تولید مستلزم تامین مالی است و در این راستا امیدواریم  رئیس‌جمهور از توانایی‌های مجموعه‌های بزرگ کشوری بازدید کرده و‌ تمهیدات لازم برای حمایت از بخش خصوصی را اتخاذ کند.
وی گفت: متاسفانه خودباوری در جوانان امروزی بسیار پایین آمده و انتظار اغلب نوجوانان و جوانان به کار آسان و درآمد میلیونی است که باید این روند فکری اصلاح شود.
محمد خراسانی؛ مدیرعامل شرکت خراسانی، عملکرد این مجموعه را تشریح کرد و افزود: صنایع غذایی خراسانی صاحب سه برند اوجان، ناز استار و ناز ممتاز از سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را در زمینه تولید انواع و اقسام مرباجات در شهرستان بستان‌آباد آغاز کرده است.
وی از صادرات محصولات تولیدی خود به کشورهای ارمنستان، عراق، آذربایجان و قزاقستان خبر داد.
 خراسانی به مشکلات موجود در این عرصه پرداخت و ادامه داد: حمل و نقل، هزینه‌های ارزش‌افزوده، مالیات، کمبود آب، عدم وجود تصفیه‌خانه‌ها در شهرک‌های صنعتی از جمله مشکلات ما در این عرصه است.
وی به بهره‌مندی از ظرفیت رسانه‌ها در جهت اطلاع‌رسانی و تبلیغات تاکید کرد و افزود: متاسفانه در این نمایشگاه بازدیدکنندگان کمی از استان‌های دیگر حضور داشتند.
گزارش: اعتمادی

 
آلبوم تصاویر بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی در تبریز