دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی بر این باور است که به منظور ارتقای سطح فعالیتهای داخلی و بینالمللی کشور باید ارتباط و تعامل گستردهای بین کمیته ICC با اتاقهای سراسر کشور برقرار باشد. در این راستا رابطان اتاقهای استانی با کمیته ICC از سوی هر کدام از اتاقها تعیین و معرفی شدند و اولین جلسه آنها با دبیرکل کمیته برگزار شد.
اولین جلسه نمایندگان رابط اتاقهای سراسر کشور با کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC) با حضور دبیرکل ICC به صورت مجازی برگزار شد. هدف از این جلسه آشنایی، افزایش تعاملات و برنامهریزیهای لازم بین نمایندگان رابط اتاقهای سراسر کشور با کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی ICC و ارتقای سطح فعالیتهای داخلی و بینالمللی بود.
محمد خزاعی، دبیرکل ICC ضمن اشاره به مسئولیتها و اهداف ICC بر اهمیت ارتباط و تعامل گسترده بین کمیته ایرانی و اتاقهای سراسر کشور تأکید کرد. وی ضمن اشاره به برگزاری دورههای آموزشی برای توانمندسازی افراد در حوزه روابط بینالملل و گسترش تعاملات بین اتاقهای سراسر کشور و کمیتههای ملی سایر کشورها، تصریح کرد: همکاری رابطان اتاقهای استانی با کمیته ICC را در قالب در نظر گرفتهایم؛ ارسال اطلاعات و آخرین مسائل مطرح شده توسط ICC در حوزههای مختلف، حضور این افراد در دورهها و سمینارهایی که توسط کمیته ایرانی ICC برگزار میشود و مشارکت آنها در کنفرانسهای بینالمللی موردنظر.
وی با اشاره به یکی از نقشهای ICC که قانونگذاری و وضع مقررات است، یادآور شد: ICC در مواقعی که در روند قانونگذاری و وضع مقررات اثرگذار است تلاش میکند نظرات کشورهای عضو را دریافت کند. از این رو کمیته ایرانی ICC سعی خواهد کرد با دریافت نظرات مشورتی اتاقها و کمیسیونهای ذیربط اثر مثبتی در روند قانونگذاری داشته باشد.
دبیرکل کمیته ایرانی ICC به لزوم ارتباط شبکههای تجاری بینالمللی توسط هر استان به ویژه با کشورهای همسایه اشاره و تأکید کرد: بدون شک همکاری اتاقهای سراسر کشور، زمینه استفاده بیشتر از خدمات ICC را فراهم میکند. امیدواریم این همکاریها بتواند در توسعه تجارت و افزایش صادرات کشور مؤثر باشد.
محمد خزاعی با اعلام این مطلب که چارچوبی در راستای انسجامبخشی به روابط اتاقهای سراسر کشور با ICC تهیه شده است، گفت: پس از دریافت نظرات همکاران رابط در مورد این چارچوب، مکانیسمی ترتیب داده خواهد شد تا از طریق آن به بررسی و ارزیابی عملکرد همکاران رابط بپردازیم. بدین ترتیب حوزه نیازها و تعاملات اتاقها مشخص میشود، اتاقهای فعالتر در این حوزه شناسایی میشوند و میتوانند با توجه به توانمندیهای خود در جلسات بینالمللی حضور پیدا کرده و در توسعه فعالیتهای تجاری و صادراتی نقشآفرینی کنند.
در این جلسه تعدادی از نمایندگان اتاقهای استانی پیشنهادها، نظرات و سئوال هایی را مطرح کردند.