رئیس اتاق بازرگانی ایران در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، گفت: اقتصاد ایران بلاتکلیف است و نباید از یک انتظار بلاتکلیف انتظار معجزه داشته باشیم.
غلامرضا شافعی تاکید کرد: مشکل ما بزرگ تر از اقتصاد کلان و یا خرد است. ما در قاعده گذاری اقتصاد کشور مشکل داریم و تا این مسئله را حل نکنیم، تغییری حاصل نخواهد شد.
وی اظهار کرد: مشکلات اقتصاد و صادرات کشور در طول 25 سالی که مشکلات را عنوان کرده ایم، مرتفع نشده است و به بیان بهتر ما مشت به سندان کوبیده ایم.
شافعی افزود: اگر مسیر حرکتی ما همان مسیر دهه های گذشته باشد، نمی توانیم منتظر تغییرات باشیم.
وی ادامه داد: ایران باید سالانه 600 میلیارد دلار صادرات داشته باشد. اگر این میزان را با آمار کنونی صادرات مقایسه کنیم به عمق فاجعه پی می بریم.
شافعی تصریح کرد: تولیدکنندگان و صادرکنندگان ما میهن پرستند و به این کشور تعهد دارند و انتظار کمک مالی از دولت هم ندارند، ولی انتظار دارند کسی جلوی پایشان سنگ اندازی نکند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: اگر فشار دولت از روی دوش تولیدکنندگان برداشته شود و به جای مشت کوبیدن بر سینه شان، دست بر شانه شان گذاشته شود، خواهید دید که چه کارهای بزرگی می توان کرد.
شافعی اظهار کرد: افراد زیادی خود را متولی صادرات در کشور می دانند اما کسی پاسخگوی صادرکننده ها نیست. به بیان بهتر متولی اصلی این حوزه در کشور مشخص نیست.
وی با اشاره به اینکه رونق تولید با شعار محقق نمی شود، گفت: اگر به سخنان مقام معظم رهبری اعتقاد دارید، به جای تکرار این سخنان، آن ها را در کشور پیاده سازی و اجرایی کنید.
شافعی افزود: چگونه می توان در کشوری که سود اصلی نصیب دلال ها می شود و پای تولیدکننده به زندان باز می شود، به رونق تولید امیدوار بود؟
وی تاکید کرد: باید بین رضایت و مصلحت مردم یکی را انتخاب کنیم و اولویت بندی ما تعیین می کند که چه سیاست هایی را در ادامه اعمال کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: تحریم ها مصداق جمله عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد، است و باید از این فرصت به دست آمده به بهترین نحو ممکن در مسیر توسعه صادرات و تولید استفاده کنیم.
شافعی با تاکید بر اینکه نمی توانیم از یک نسخه واحد برای رونق تولید و صادرات استفاده کنیم، گفت: نمی توان نسخه آذربایجان را در سیستان عملیاتی کرد و باید نسخه پیچی های انجام شده متناسب با امکانات و ظرفیت های هر منطقه باشد.
وی افزود: با این کار می توان از استعدادهای نهفته هر استان جهت توسعه کشور به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.
شافعی در پایان تاکید کرد: قدرت باید در کشور توزیع شود و با تقسیم قدرت بین استانداران می توانیم مرکزگرایی را در کشور کاهش دهیم.