نشست هماندیشی و تعامل بین دانشگاه و صنعت با حضور رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز، رئیس دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری تبریز و اعضای انجمن صنایع همگن متارلوژی استان آذربایجان شرقی در این دانشکده برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، یونس اکبرپور پایدار؛ رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز، بر لزوم ارتباط قوی بین صنعت و دانشگاه و افزایش تعامل این دو حوزه تاکید کرد و افزود: باید ارتباط بین صنعت و دانشگاه تقویت شود.
وی افزود: در این راستا کمیسیون صنایع و انرژی اتاق در راستای انجام وظایف خود، جلسات متعددی با دانشگاههای استان برگزار کرده است.
پایدار از آغاز برنامه بورسیههای دانشگاهی و صنعتی خبر داد و گفت: در قالب این برنامه دانشجویان مستعد فرصت اشتغال در صنعت را همزمان با تحصیل بهدست آوردهاند و حضور دانشجویان در صنعت زمینهسار انتقال خواستههای صنعتی به دانشگاه شده و این اقدام میتواند تحولی مثبت ایجاد کند.
وی گفت: این دانشجویان به نوعی سفیران بین دانشگاه و صنعت هستند و بیشتر آنها در واحدهای تحقیق و توسعه فعالیت میکنند. همچنین، خلاءهای مدیریتی و بازرگانی در واحدهای صنعتی به وضوح مشهود است که امیدواریم با حضور دانشجویان در صنعت و ایجاد پل ارتباطی با دانشگاه این مشکلات رفع شوند.
حسینزاده؛ رئیس انجمن همگن متالورژی استان آذربایجانشرقی در این نشست از مدیران دانشکده مدیریت واقتصاد دانشگاه تبریز خواستار برگزاری دورههای آموزشی برای واحدهای متالورژی شد.
وی با اشاره به اهمیت عارضهیابی و ارائه مشاورههای تخصصی برای واحدهای این انجمن، بر لزوم تدوین پایاننامههای دانشجویی با محوریت آسیبشناسی و عارضهیابی واحدهای انجمن شد.
حسینزاده با استقبال از بورسیه صنعتی دانشجویان و معرفی آنها به واحدهای صنعتی، این اقدام را فرصت مناسبی برای کسب تجربه عملی، حین تحصیل عنوان کرد.
زهرا کریمی؛ رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه تبریز در این نشست با تاکید بر ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: دانشگاه از چندین سال قبل به دنبال تعامل با صنعت بوده و هست و در این مسیر انتظار داریم صنعتگران نیز از دانشگاه حمایت کنند. دانشجویان نیز با حضور در فضای اقتصادی میتوانند ضمن کسب تجربه از مزایای این موقعیت بهره ببرند.
کریمی افزود: چیزی که در این مسیر حائز اهمیت است، حمایت صنعتگران از دانشجویان و جامعه دانشگاهی است تا ما نیز بتوانیم هر روز بیشتر همراه صنعت باشیم.
بهراد فرشاد؛ عضو انجمن صنایع همگن متارلوژی استان آذربایجانشرقی در این جلسه گفت: استان ما نسبت به تغییر بسیار مقاوم است، اما اگر استانی بخواهد پیشرفتی داشته باشد، باید تغییرات را به خوبی پذیرفته و انعطاف به خرج دهد.
وی همچنین در توصیف وضعیت دانشگاه و صنعت گفت: دانشگاه و صنعت ما به هیچ عنوان همسو نیستند، به عبارتی دانشگاه دانشجویانی که نیاز جامعه صنعت است را تربیت نمیکند و شکاف بزرگی بین آنچه باید باشد و آنچه که هست، وجود دارد.
پرویز محمدزاده؛ معاون پژوهشی دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه تبریز در توصیف وضعیت اقتصاد استان و ارتباط صنعت و دانشگاه اظهار داشت: ما هر روزه شاهد از دست رفتن نخبگان کشوری و مهاجرتشان هستیم.
محمدزاده افزود: جهت جلوگیری از مهاجرت نیروی انسانی باسواد کشورمان باید نهایت حمایت از آنهارا داشته باشیم و این حمایت تا زمانی که ارتباط خوب و کاملی بین صنعت و دانشگاه نباشد، صورت نخواهد گرفت.