هیئت وزیران با استناد به اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مواد (۱۴) و (۱۵) آییننامه رفع موانع احداث نیروگاه های تجدیدپذیر را ابلاغ کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، بر اساس ماده ۱۴ آییننامه رفع موانع احداث نیروگاه های تجدیدپذیر چنین ذکر شده است که با توجه به تولیت وزارت نیرو در مدیریت حریم رودخانه ها و دریاها، اخذ مجوز رعایت حریم رودخانهها در قالب یک فرآیند درون سازمانی فی مابین بخش آب و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی (ساتبا) وزارت نیرو صورت پذیرفته و سازمان حفاظت محیط زیست تکلیفی در خصوص پیگیری اخذ مجوز مذکور نخواهد داشت.
همچنین بر اساس ماده ۱۵ آییننامه رفع موانع احداث نیروگاه های تجدیدپذیر، با عنایت به اینکه احداث فضای سبز از جمله تمهیدات زیست محیطی مدیریت و کاهش آلایندههای هوا و گازهای گلخانه ای است و با توجه به ماهیت تولید انرژی در نیروگاههای خورشیدی (بدون منبع تغذیه، فیدر و پست) و بادی بدون انتشار هیچگونه آلاینده هوا و نیز عدم مصرف مواد اولیه و عدم تولید پسماند حین فرایند بهرهبرداری اجرای ماده (۱۵) قانون هوای پاک در خصوص نیروگاههای خورشیدی و بادی مصداق نداشته و رعایت 10 درصد فضای سبز برای این نیروگاهها ذیل ماده مذکور موضوعیت نخواهد داشت. در صورت پاکتراشی محدوده اجرای طرح در زمان استقرار سرمایهگذار مکلف به بازسازی پوشش گیاهی منطقه با گونههای بومی در زمان برچیدن تأسیسات (سایت) خواهد بود.
گفتنی است با پیگیریهای بخش خصوصی و اتاق بازرگانی ایران و تبریز، هیئت وزیران دولت چهاردهم مواد (۱۴) و (۱۵) آییننامه رفع موانع احداث نیروگاه های تجدیدپذیر را ابلاغ کرد که گام مهمی در راستای تسهیل احداث این نوع نیروگاهها و ورود بخش خصوصی به این امر است.