اعضای هیئت اتاق بازرگانی تبریز در ادامه برنامههای خود با حضور در دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در شانگهای با رئیس نمایندگی این اتاق در این شهر دیدار کردند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، بابک بشارتی؛ رئیس دفتر نمایندگی اتاق مشترک ایران و چین در شانگهای در این دیدار، به تشریح تاریخچه مختصری از تشکیل اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین و همچنین تاسیس نمایندگی این اتاق در شانگهای پرداخت.
وی با اشاره به حجم تجاری میان ایران و چین، چین را مهمترین شریک تجاری ایران در سالهای اخیر اعلام کرد.
بشارتی از اعلام آمادگی اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین و دفتر این اتاق در شانگهای، برای هرگونه همکاری با اعضای اتاق بازرگانی تبریز خبر داد.
لزوم تدوین شیوهنامهی تجارت با چین
یونس اکبرپور پایدار؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به تاریخچه اتاق بازرگانی تبریز گفت: این اتاق به عنوان اولین اتاق تجارت در ایران شناخته میشود و دارای قدمت و سابقه دیرینه در زمینه تولید و تجارت است.
وی حضور در نمایشگاههای مختلف را از برنامههای مطرح اتاق برای افزایش توانمندی و ایجاد ارتباط بین فعالان اقتصادی استان با سایر استانها و کشورهای دیگر عنوان کرد.
پایدار شرکت در نمایشگاه اتومکانیکا شانگهای و نمایشگاههای متعدد از جمله شکلات، خشکبار، چرم، کفش، قطعهسازی، خودروسازی، پتروشیمی و صنایع مرتبط با محصولات سلولزی، محصولات پلیمر و پلاستیک و همچنین صدور خدمات فنی و مهندسی را از برنامههای مصوب اتاق بازرگانی تبریز برای اعضا عنوان کرد.
وی مهمترین مشکل برای تجارت استان و ایران را با کشورهای خارجی، بحث نقل و انتقال پول و پرداختهای مالی دانست.
پایدار همچنین با اشاره به عدم آشنایی تجار ایرانی با قوانین چین خواستار تدوین شیوهنامهای از طرف اتاق مشترک ایران و چین و ارسال آن به تمامی اتاقهای کشور از جمله اتاق بازرگانی تبریز شد، تا اعضای این اتاقها بتوانند بدون هیچگونه مشکلی طبق شیوهنامه به تجارت با چین بپردازند.
وی ضعف تکنولوژیهای موجود در صنایع کشور را یک آفت مهم دانست و افزود: نتیجه این امر، هدر رفتن نیروی کار و انرژی ارزان در صنایع کشور است.
پایدار ادامه داد: قدیمی بودن تکنولوژیهای موجود در صنایع کشور باعث میشود تا این صنایع از انرژی بیشتری نسبت به استانداردهای جهانی استفاده شده و همچنین از نیروی کار بیشتری نسبت به نیروی کار استاندارد جهانی استفاده شود، بنابراین انتقال تکنولوژی در حال حاضر یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
تاسیس میز تجاری چین در اتاق تبریز
سهند شهبازی؛ مدیر امور بینالملل اتاق بازرگانی تبریز هم در این دیدار توضیحاتی در خصوص همکاری اتاق بازرگانی تبریز با اتاقهای مشترک موجود در ایران و بهخصوص اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین ارائه کرد.
وی با اشاره به وجود میزهای تجاری کشورهای هدف در اتاق بازرگانی تبریز، از تاسیس میز تجاری چین در آینده نزدیک در این اتاق خبر داد.
گفتنی است، در انتهای این جلسه به رسم یادبود هدایایی اعطا شد.