مراسم اختتامیه همایش بسیج تجار و فعالان اقتصادی کشور در تبریز با برگزاری دو کارگروه تخصصی و صدور بیانیه به کار خود پایان داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، در دومین روز از همایش بسیج تجار و فعالان اقتصادی کشور در اتاق تبریز، دو کارگروه تخصصی انرژی با سخنرانی یونس اکبرپور پایدار؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز، حسن سیاهی؛ کارشناس حوزه انرژی و ندا سلطانی؛ کارشناس حوزه هوش مصنوعی برگزار شد.
همچنین در پایان این مراسم بیانیهای صادر شد که به شرح زیر است:
سومین همایش مسئولین دفاتر بسیج اتاق های بازرگانی و روسای بسیج اصناف، بازاریان و تجار سراسر کشور در تاریخ های 30 آبان و یک آذر 1403 در محل اتاق بازرگانی تبریز برگزار و بیانیه این نشست به شرح زیر اعلام می شود:
با تبعیت از فرمایش های مقام معظم رهبری که معظمله اقتصاد را مسئلهی اصلی مسئولین اجرائی کشور و کسانی که به نحوی در این مسائل، در ادارهی کشور دخالت دارند اعلام و کلید اساسی برای حلّ مشکلات اقتصادی کشور از جمله مسئلهی تورّم، مسئلهی اشتغال و مسئلهی ارزش پول ملّی را حل مسئلهی تولید داخلی عنوان نموده اند؛ این همایش تاکید دارد:
نرخ ارز به صورت واقعی تعیین گردد. حاکم شدن نرخ واقعی ارز در مبادلات اقتصادی کشور به تنهایی تاثیری بر افزایش نرخ تورم ندارد بلکه ارز واقعی، تقویتکننده تولید و صادرات خواهد بود.
مساله FATF در سطوح بالای حاکمیتی کشور با تاکید بر لحاظ کردن مصلحت و عزت کشور بررسی شود و در صورتی که امکان حل قطعی و کامل این مسئله نباشد حداقل شرایطی فراهم شود تا کشور از لیست سیاه این پیمان خارج گردد.
مشکل تحریمها در سطوح بالای حاکمیتی کشور با تاکید بر لحاظ کردن مصلحت و عزت کشور بررسی شود و در صورتی که امکان حل قطعی و کامل این مسئله نباشد، حداقل شرایطی فراهم گردد تا مشکل نقلوانتقال پول از طریق شبکه بانکی حل شود.
استفاده از ظرفیت های مغفول مانده مناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور از جمله صادرات مجدد و تغییر وضعیت واردات محوری به صادرات محوری و رفع موانع داخلی و خارجی آن.
راه اندازی دفتر بسیج در مناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور جهت بررسی مشکلات و کمک به محقق شدن اهداف ایجاد این مناطق.
استفاده از ظرفیت اتحادیه بینالمللی تجار «امین» در ایران به منظور تسهیل در امر صادرات مناطق آزاد تجاری و صنعتی و جذب و هدایت سرمایه گذاری به این مناطق.
پیگیری اجرایی شدن بانکرینگ(عملیات سوخت رسانی به کشتی ها و شناورها) در جزیره قشم در راستای درآمدزایی برای کشور؛ با توجه به داشتن زیرساختهای بندری، مخازن و خدمات گمرکی و قرار گرفتن قشم در یکی از مهمترین آب راه های بینالمللی.
تهیه سند راهبردی تجارت و حمل و نقل و لجستیک کشور برای خلق آینده مطلوب و در این راستا، اصلاح قوانین و تدوین ماموریت وزارتخانه ها و سازمان های مرتبط و زمینه سازی برای نهاد سازی تجارت و حمل و نقل کشور.
زمینه سازی تهیه و اجرای سیستم های یکپارچه تجارت و حمل و نقل در کشور برای ارتقاء شاخص های توانمند سازی تجاری و لجستیکی کشور
اقدامات موثر برای حضور ایران در ترتیبات منطقه ای کالا و خدمات و نقش دهی به کشور در قالب کریدورهای ترانزیتی و خصوصاً کریدورهای اقتصادی تشکیل شده در دنیا
تجاری سازی کریدورهای ترانزیتی کشور با شکل دهی به مراکز لجستیک در پهنه های تعریف شده و خصوصاً مناطق آزاد و ویژه که در مناطق مرزی و چهارراهی قرار گرفته اند.
در راستای حمایت از بنگاه های تولیدی کشور به ویژه در بحث انرژی؛ اجرای ماده 24 قانون بهبود محیط کسب و کار و شفاف͏سازی امور مورد تاکید است. مطابق این ماده قانونی، هرگونه تغییر مقررات، 6 ماه قبل از اجراء باید به بخش خصوصی ابلاغ شود لذا دراین راستا، "ابطال مصوبه «دریافت بدهی معوقه برق که در مهر ماه سال جاری ابلاغ و صنایع از ابتدای اردیبهشت ماه سال 1403» باید آن را بپردازند" مورد تاکید است. در شرایطی که تولیدکنندگان محصولات خود را قبلاً براساس رویه و تعرفههای سابق، تولید و حتی به فروش رساندهاند، عملاً عطف به ماسبق بوده و این موضوع از نظر شرعی و قانونی نیز جایز نمیباشد.
رفع موانع احداث نیروگاه های تجدیدپذیر و فسیلی برای تولید برق و رفع ناترازی انرژی در کشور (13 مانع شناسایی شده) در این نشست، به شرح زیر:
الف) نیروگاه های تجدیدپذیر:
عدم وجود هماهنگی بین دستگاه های دولتی و اجرایی ذیربط در تهیه و تامین زیرساخت ها (زمین، شبکه برق و ...)
مشکلات ناشی از قوانین خلق الساعه در همه بخش ها ماند گمرک، بانک، وزارت نیرو (در تعیین تعرفه) و ...
بخشی نگری و رفتارهای سلیقه ای برخی دستگاه های دولتی در تفسیر قوانین ابلاغی
عدم همکاری بانک ها درتامین نقدینگی لازم در جهت احداث نیروگاه
پروسه بسیار طوانی اعطای تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی
فاصله زمانی بسیار طولانی مابین قوانین ابلاغی و رویه های اجرایی آن ها
قیمت گذاری دستوری خرید برق نیروگاه ها و انحصار توسط دولت
عدم اطمینان صنایع متقاضی احداث نیروگاه خود تامین به پای بندی رعایت قوانین مرتبط ابلاغی از سوی شرکت توانیر مبنی بر عدم قطع برق این صنایع
ب): نیروگاه های گازی:
1- مشکلات تامین سوخت نیروگاه های خود تامین
2- نرخ سوخت اختصاص داده شده و تعرفه آن
3- تخصیص سوخت مایع در شش ماهه دوم سال همانند فصل پیک برای صنایع
4- تامین منابع مالی و عدم همراهی بانک ها در اعطای تسهیلات
5- پروسه طولانی اخذ تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی
آلبوم تصاویر اختتامیه همایش بسیج تجار و فعالان اقتصادی در تبریز