تاریخ : چهارشنبه 23 آبان 1403
کد 5273

رئیس اتاق ایران در مراسم روز جهانی استاندارد در تبریز:

ورود به بازارهای جهانی در سایه تعامل با دنیا میسر می‌شود

رئیس اتاق ایران با تاکید بر اینکه ورود به بازارهای جهانی در سایه تعامل با دنیا میسر می شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران تلاش خود را برای تمامی مسائل به کار بسته است تا به مجامع تجارت بین‌المللی از جمله مجمع بین‌المللی تایید صلاحیت IAF و اتحادیه بین‌المللی تایید صلاحیت آزمایشگاه ILAC  بیپوندد که این امر یعنی پذیرش ورود به بازارهای تجاری جهانی است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، صمد حسن زاده در مراسم روز جهانی استاندارد و تجلیل از واحدهای نمونه استاندارد، با بیان اینکه انتخاب پنج واحد نمونه ملی از آذربایجان شرقی برای آذربایجان افتخار است، اظهار کرد: انتخاب این عزیزان، برگ زرین افتخاآمیزی در تاریخ کشور است.
وی با اشاره به برگزاری روز ملی استاندارد در تهران، خاطرنشان کرد: در این مراسم به آذربایجانی بودن خود بسیار افتخار کردم، انتخاب و معرفی پنج واحد ملی از آذربایجان شرقی در آن جمع برای بنده افتخار بسیار بزرگی بود، اکثر مدیران در این مراسم به زبان ترکی صحبت می کردند و این افتخار بزرگی برای ما بود، حتی اکثر مدیرانی که از سایر استان ها نیز انتخاب می شدند ریشه ی آذربایجانی داشتند.
 
رئیس اتاق ایران با بیان اینکه متاسفانه کم‌لطفی ها از سوی برخی مسئولان باعث افزایش انتقال سرمایه و مهاجرت از استان شده است، گفت: امیدواریم با همت و حضور دکتر پزشکیان و تیم اقتصادی، روز به روز برنامه ها و زیر ساخت های لازم فراهم شود تا آذربایجان که به عنوان پرچمدار اقتصادی کشور و قطب صنعتی بزرگ است، به جایگاه واقعی خود برسد.
وی با گرامیداشت یاد و خاطر شادروان مهندس شیروانی، مدیر سابق استاندارد استان، گفت: شادروان شیروانی سال‌ها اقدامات بسیار بزرگی در حوزه ی استاندارد انجام داد که در نوبه ی خود بسیار تاثیر گذار بود. از زحمات تمامی مدیرانی در سال های گذشته نیز قدردانی می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه استاندارد ترسیم‌کننده ابعاد زندگی مطلوب و ایمن در عرصه های مختلف بوده است، اظهار کرد: استاندارد بسترساز تحقق بسیاری از اولویت های بشر نظیر تامین تغذیه سالم، محیط زیست پاک، افزایش کیفیت محصولات، بهره وری و اثر بخشی کار بوده به طوریکه در یک کلام زندگی سالم و ایمن را برای کشورها فراهم کرده است.
حسن‌زاده با اشاره به پیام دکتر پزشکیان که به مناسبت روز جهانی استاندارد ارسال کرده بود، افزود: رئیس جمهور در این پیام به بازبینی و ارزیابی فعالیت ها در جهت افزایش آگاهی و درک بهتر نسبت به اهمیت و جایگاه نظام استاندارد به منظور بهبود فضای کسب و کار و افزایش کیفیت محصولات و کسب رضایت مردم تاکید کردند.وی با تاکید بر اینکه تولید با کیفیت می تواند مشکلات کشور را حل کند، گفت: امروزه نیازمند تولیدات با کیفیت هستیم، تا این محصولات با کیفیت بتوانند در بازارهای جهانی حضور پیدا کند، قطعا صادرات محصولات با کیفیت برای کشور و استان، خود ایجاد ثروت و امنیت به دنبال خواهد داشت.
حسن زاده بیان کرد: انتظار داریم سازمان ملی استاندارد در مقوله ی تحصیل تجارت خارجی خود به عنوان یکی از ارکان اصلی برای حضور تجارت ایران در بازارهای جهانی باشد.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: معتقدیم سازمان استاندارد به عنوان بازوی قدرتمند نظارتی می‌تواند در نظارت کیفیت کالاهای ارسالی به کشورهای خارجی، موثر واقع شود.

تمامی آزمایش‌های استاندارد باید در آذربایجان شرقی انجام شود
استاندار آذربایجان شرقی با انتقاد از انجام نمونه‌ها در تهران و نبود آزمایشگاه در استان جهت نمونه‌برداری از کیفیت محصولات، تاکید کرد: تمامی مراحل نمونه گیری و آزمایش ها باید در خود استان انجام شود، متاسفانه در طول تاریخ هموراه با نوع برخوردهای از بالا به پایین مواجه بوده ایم، خروجی این مراسم باید کوتاه شدن فرایند نمونه‌گیری باشد تا منفعتی برای استان نصیب شود.
بهرام سرمست با اشاره به انقلاب ارتباط‌ و فناوری اطلاعات، اظهار کرد: در عصر حاضر در انقلاب ارتباطات و اطلاعات به لحظه‌ها و ثانیه ها رسیده ایم به طوریکه امروز با گذر از انفجار اطلاعات، در یک لحظه می توانیم اطلاعات انبوهی به اشتراک بگذاریم.
 
وی ادامه داد: امروزه قدرت هر کشور و ملت در وانمودگی و انتشار است، در این عصر با شرایطی مواجه شده ایم که از حالت سنتی به سمت صنعتی شدن و تولید انبوه پیش می رویم، از طرفی با گذر از دوره مدرنیته به دوره پست مدرنیسم رسیده ایم.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه تفکر استاندارد متعلق به دوره ی پست مدرنیته و صنعتی شدن است، گفت: استاندارد شاخصی برای تولید، محصولات، کالاها و خدمات تعیین شد.
وی استانداردسازی را یکی از معیارهای مهم استاندارد عنوان کرد و گفت: در این آیتم تعیین می شود که چه چیزی استاندارد است.
وی در بخش دیگر سخنان خود تشریح کرد: در جهان کنونی باور داریم که علم بهتر از ثروت است البته علمی که اساس آن اقتصاد است و فارغ التحصیلان زیادی نیز در این حوزه تحصیل کرده اند اما انبوه بیکاران متعلق به این قشر است، پس حتی استاندارد آموزشی هم نداریم، ابتدا باید تعریف کنیم که چه چیزی استاندارد است، چه چیزی را با چه چیزی می توان اندازه گرفت.
سرمست با تاکید بر اینکه علمی که تولید ثروت، قدرت، برند و شهرت، می کند بهتر است، گفت: سطح کیفیت نشان دهنده ی میزان رضایت مندی و مشتری مداری و رعایت برخی استانداردهاست.
وی با تاکید بر اینکه معیارهای استاندارد باید مشخص شود، گفت: ابتدا باید مشخص کنیم که به چه چیزی کالای مرغوب می گویند، مفهوم استاندارد در رابطه با خدمات چیست؟ باید بدانیم الگوی تولید در واحدهای تولیدی براساس استاندارد از چه قانونی تبعیت می کند؟.
وی با بیان اینکه طبق بررسی نسل های مختلف واحدهای صنعتی، استاندارد یعنی تولید به سمت مصرف حرکت کرده است، گفت: چراغ راهنمای ما مشتری است، اینکه می گویند حق با مشتری است یعنی مشتری استاندارد ما را تعیین می کند.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: باید به اقتضای سبک زندگی و ذائقه ی مشتری، در استانداردهای خود تغییراتی ایجاد کنیم، تولید کنندگانی موفق هستند که بازارسنجی، بازاریابی، بازارسازی و بازارداری کنند.
سرمست ادامه داد: در فلسفه ی پست مدرن هر چیزی که به ذائقه و مسائل عاطفی و احساسی مردم توجه داشته باشد، مهم است، استاندارد باید خود را با این مسائل تطبیق دهد در غیراینصورت از بازار بین المللی و جهانی باز می ماند.
وی با تاکید بر اینکه استانداردها را باید با فرهنگ ملل تطبیق دهیم، گفت: اقتصاد و صنعت ما تابعی از الگوی جهانی است، نمی توان گفت در اینجا تولید می کنیم باید ببینیم رقبا چه کرده اند، همواره در استانداردها باید تجدید نظر کنیم، چراغ راهنمای ما بازار هدف است؛ لذا باید استانداردهای جهانی را همواره در نظر بگیریم.
سرمست فروش را موتور محرکه ی تولید دانست و گفت: هیچ واحد اقتصادی نمی تواند رشد و بالندگی داشته باشد مگر اینکه بیشترین سرمایه را روی نیروی فروش خود سرمایه‌گذاری کند.

ایمنی جامعه در گرو رعایت استانداردهاست
مدیرکل استاندارد آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه رعایت حداقل استانداردها باعث ایمنی جامعه می شود، گفت: ایجاد امید و اطمینان برای نسل های بشری از استاندارد نشات می گیرد، تمامی خدمات و کالاهای امروز زیر نظر استاندارد قرار دارد و ما همه را به خوبی رصد می کنیم.
مصطفی صحرایی با اشاره به افزایش تعداد واحدهای نمونه آذربایجان شرقی، اظهار کرد: پارسال یک واحد نمونه ملی داشتیم ولی خوشبختانه امسال با تلاش مدیران واحدهای تولیدی، تعداد واحدهای ملی در استان به پنج واحد برتر ملی رسیده و این امر افتخاری بزرگ برای استان است.
وی ادامه داد: همچنین امروز از پنج واحد نمونه استانی نیز تقدیر خواهد شد.
صحرایی یادآور شد: امروز از یک نفر به عنوان مدیر برتر ملی و هشت نفر نیز به عنوان مدیر نمونه استانی تقدیر خواهند شد.
مدیرکل استاندارد آذربایجان شرقی با اشاره به دشواری فرایند انتخاب واحدهای نمونه، گفت: فرایند انتخاب یک دستورالعمل مشخصی دارد، امسال افتخار بزرگی نصیب واحدهای بزرگی در استان شده که به عنوان واحدهای نمونه انتخاب شده اند، زحمات این عزیزان را ارج می نهیم.
وی با اشاره به برخی از مشکلات اداره کل استاندارد استان، گفت: مشکلاتی در برخی آزمایشگاه ها داشتیم که طی یکسال اخیر توانستیم برخی از آزمایشگاه ها را ساماندهی و تجهیز کنیم.صحرایی با بیان اینکه به جامعه اطمینان خاطر می دهیم که کیفیت محصولات به خوبی رصد می شود، گفت: انصافا واحدهای تولیدی هم همکاری خوبی در راستای رعایت آیتم‌های استاندارد و افزایش کیفیت محصولات با اداره کل استاندارد دارند.
وی با بیان اینکه استاندارد حلقه ی اتصال بین واحدهای تولیدی و مصرف کنندگان است، گفت: مصرف کنندگانبه واسطه ی استاندارد، اطمینان خاطر لازم را برای مصرف کالاهای مورد نیاز خود پیدا می کنند.
وی در پایان از افزایش کیفیت‌ها در استان ابراز امیدواری کرد و ضمن قدردانی از مدیران واحدهای تولیدی به رقابت سالم و افزایش کیفیت محصولات تاکید کرد.چ




 
آلبوم تصاویر مراسم روز ملی استاندارد در تبریز