نشست مشترک گروه کاری انرژی اتاق تبریز با مدیرعامل شرکت گاز تبریز با محوریت بررسی مشکل ناترازی انرژی گاز و تامین سوخت دوم برای صنایع برگزار شد.
یونس اکبرپور پایدار؛ رئیس کمیسیون صنایع، انرژی و احداث اتاق تبریز گفت: باید در این زمینه فرهنگسازی کنیم و از صدا و سیما هم دعوت کنیم تا درجلسات حضور یابند و آگاهسازیهای لازم برای بخش خصوصی در این زمینه صورت پذیرد.
وی گفت: در این قضیه دولت میتواند با تخصیص یارانهها برای صنایع، امکان سرمایهگذاری تهیه سوخت دوم همکاریهای لازم را انجام دهد.
پایدار ادامه داد: شرایط نصب بخاریهای هرموتیک دشوار است و به همین دلیل بیشتر از بخاریهای غیرهرموتیک استفاده میشود.
وی گفت: طی جلسه اخیری که در شرکت موتوژن داشتیم، بحث نوسازی تجهیزات و ماشینآلات در استان مطرح شد و ما دنبال این هستیم که با همکاری بخش خصوصی استان، تمام شرایط برای بهینهسازی میزان مصرف انرژی فراهم شود.
فیروز خدایی؛ مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجانشرقی گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی، امسال کمی زودتر از آذر ماه پیشبینیهای لازم برای مدیریت ناترازی در نظر گرفته شده است و این ناپایداری از مهر ماه شروع شده است. وی تاکید کرد: بحث پایداری در مسئله ناترازی گاز امکانپذیر نیست؛ چرا که یک محدودیت کشوری برای همه استانها در نظر گرفته شده است و در تمام استانها باید اعمال شود.
خدایی افزود: برای رفع این ناترازی بهتر است به بحث موتورخانه کارخانهها ورود کنیم؛ چرا که پِرت دما در بخش صنعت زیاد است.
وی ادامه داد: بحث تجهیزات مهمترین موضوع برای به حداقل رساندن ناترازی انرژی گاز است؛ چرا که با نوسازی تجهیزات و دستگاهها درکارخانهها، حدودا 3 الی 4 برابر در مقدار مصرفی گاز تفاوت ایجاد میشود.
خدایی گفت: متاسفانه واحدهای صنعتی استان دقیقه 90 به فکر جایگزینی سوخت دوم برای مصارف صنعتی میافتند و به همین دلیل با مشکل مواجه میشوند، بنابراین بهتر است برای ذخیرهسازی مخازن تا سال آینده برنامهریزی شود.
وی بر لزوم اصلاح و نوسازی ماشینآلات و تجهیزات در تمام صنایع استان به خصوص صنایع فولادی تاکید کرد.
نجفی، رئیس بهینهسازی اداره گاز گفت: تا سال 99 این میزان از ناترازی گاز در استان وجود نداشت، اما از سال 99 به بعد کاملاً مشهود است.
وی گفت: بهینهسازی موتورخانهها و استفاده از بخاریهای هرموتیک که راندمان بالای 85 به بالا دارند، تا حد بسیار زیادی میتواند در بهینهسازی مصرف مؤثر واقع شود.
وحید کوچه مشکی، رئیس گروه کاری انرژی کمیسیون صنایع، انرژی و احداث اتاق تبریز با بیان اینکه هنوز برای صنایع تعریف نشده است که درکدام فصل قطعی برق خواهند داشت، از اهتمام این گروه کاری برای ورود به بحث ناترازی انرژی خبر داد و افزود: در صدد هستیم تا بدانیم با ایجاد چه ظرفیتهایی در صنایع استان میتوان انرژی لازم برای صنایع را با هزینه کمتر تامین کرد.
کوچه مشکی گفت: از مسئولین اداره گاز خواهشمندیم تا طی جلساتی در اتاق تبریز اطلاعاتی از آمار مصرفی بخش در اختیار کارشناسان انرژی کمیسیون صنایع و مدیران بخش خصوصی بهویژه، صنایع فولادی قرار دهند تا با آگاهی از میزان ناترازی، تمهیدات لازم اندیشیده شود.
وی ادامه داد: در خصوص قطعی گاز همانند قطعی برق درخواست داریم، مبنای قطعی براساس ظرفیت استان باشد.