جلسه مشترک کمیسیون صنایع، انرژی و احداث اتاق بازرگانی تبریز با دانشگاه صنعتی سهند با محوریت «بررسی رشته متالورژی جهت بهرهمندی واحدهای انجمن متالورژی» با حضور جمعی از صنایع استان و اساتید دانشگاهی در دانشگاه صنعتی سهند برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، یونس پایدار؛ رئیس کمیسیون صنایع، انرژی و احداث اتاق تبریز در این نشست با بیان اینکه سرمایه اصلی کشور دانشجویان هستند نه نفت، بر نقش دانشجویان در رشد و توسعه صنعت تأکید کرد.
وی گفت: بهدنبال بهکارگیری و جذب دانشجویان در واحدهای متالورژی استان هستیم؛ چراکه بناست دانشجویان پل ارتباطی دانشگاه و صنعت باشند.
پایدار ضمن تأکید بر تلاش و اهتمام اتاق بازرگانی تبریز بهمنظور تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، امضای تفاهمنامه برای بورسیه دانشجویان در صنعت را خروجی جلسات متعدد در این خصوص عنوان کرد.
رئیس کمیسیون صنایع، انرژی و احداث اتاق تبریز تصریح کرد: بر این اساس دانشجویان ترم سه به بعد در واحدهای صنعتی مشغول بهکار میشوند، تا علاوه بر کسب تجربه، منشأ اثر برای کارهای پژوهشی و مطالعاتی باشند.
وی یادآور شد: در قالب این طرح تا به امروز 140 نفر جذب صنایع استان شدهاند.
لزوم همراهی و حمایت صنایع از دانشگاهها
اسماعیل فاتحیفر؛ رئیس دانشگاه صنعتی سهند در این نشست با اشاره به توانمندیها و ظرفیتهای دانشگاه صنعتی سهند، بر لزوم گسترش همکاریهای فیمابین دانشگاه و بخش صنعت تأکید کرد.
وی ارتباط صنعت و دانشگاه را موجب رونق و ارتقا سطح کیفی و کمی تولیدات صنایع دانست و گفت: دانشگاه صنعتی سهند آماده همکاری با تمامی واحدها بهخصوص صنایع دانشبنیان است.
رئیس دانشگاه صنعتی سهند یادآور شد: صنایع میتوانند ضمن رفع نیازهای فناورانه خود، با بهرهگیری از مجهزترین آزمایشگاهها محصولات پیشرفته و نوین را تولید کنند.
فاتحیفر با اشاره به ارتباط مستمر دانشگاه صنعتی سهند با صنایع مختلف برای رفع نیازهای علمی و فناورانه آنها خاطرنشان کرد: این دانشگاه با وجود پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی آمادگی لازم را برای همکاری با واحدهای صنعتی دارد.
وی خاطرنشان کرد: مراکز صنعتی میتوانند از ظرفیت مطالعاتی این دانشگاه بهرهمند شود.
فاتحیفر با تأکید بر اهمیت وجود آزمایشگاه استاندارد برای صرفهجویی در زمان و هزینهها، خواستار مشارکت و همراهی صنایع برای تأمین تجهیزات آزمایشگاه این دانشگاه شد.
رئیس دانشگاه صنعتی سهند با اشاره به پتانسیلهای بالقوه دانشگاه سهند، بر ضرورت نیازسنجی از بدنه صنعت، بهرهمندی از تفکر خلاقانه و درایت مدیران جوان و توان علمی نخبگان، بهمنظور رفع مشکلات مطرح روز در صنعت استان تأکید کرد.
لزوم جذب دانشجویان بر اساس اعلام نیاز واحدهای صنعتی
حسینزاده؛ رئیس انجمن صنایع همگن متالورژی استان آذربایجانشرقی هدف از برگزاری چنین جلساتی را استحکامبخشی بر اصل ارتباط صنعت و دانشگاه دانست و افزود: حقیقت این است که سرمایهبری در استان بهشدت افزایش یافته و در عمل سبب تغییر اکوسیستم صنعتی شده است، بنابراین نیازمند تغییر رویکرد مدیریتی هستیم.
وی تصریح کرد: برای خروجی بهتر و بهرهمندی از ظرفیت نیروی جوان و تحصیلکرده در صنعت لازم است تا جذب دانشجویان بر اساس نیازسنجیها از صنایع صورت گیرد تا پس از اتمام تحصیلات، سبب سرخوردگی دانشجویان بهدلیل عدم جذب در واحدهای صنعتی نشود.
نادیده گرفتن دانشجویان در تصمیمگیریها اشتباه است
جواد علیزاده هوشیار؛ عضو هیئترئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانشرقی در این نشست با انتقاد از نادیده گرفتن دانشجویان در تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای مرتبط گفت: متأسفانه باید اذعان داشت علت عدم موفقیت و خروجی جلسات متعدد برای تقویت روابط دانشگاه و صنعت، عدم حضور دانشجویان در این جلسات است.
وی پیشنهاد کرد: کنسرسیوم انجمن نیروی محرکه و متالورژی استارتآپی در شهرک فناوری قطعات خودرو برای به اشتراکگذاری ایدههای دانشجویان در این حوزه ایجاد شود تا مدیران صنایع بتوانند این ایدهها را دیده و انتخاب کنند.
نقش مهم تسهیلگری برای ارتباط مؤثر
نصیر نوری؛ مسئول ارتباط با صنعت اتاق بازرگانی تبریز تأکید کرد: ما در اتاق نقش ایجاد تعامل و تبادل بخشهای مختلف را برعهده داریم.
وی خطاب به دانشگاهیان گفت: منتظر طرح مشکلات از طرف ما و صنعتگران نباشید، بلکه خود پای به میدان گذاشته و بهدنبال کار و دریافت پروژه در صنعت باشید.
آلبوم تصاویر جلسه مشترک کمیسیون صنایع اتاق تبریز با دانشگاه صنعتی سهند