تاریخ : يکشنبه 8 مهر 1403
کد 5140

بسته پیشنهادات سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر تدوین می‌شود

جلسه کمیسیون صنایع، انرژی و احداث اتاق بازرگانی تبریز با محوریت بررسی راهکارهای رفع مشکل ناترازی انرژی برق و ارائه پیشنهادات اعضا در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، یونس اکبرپور پایدار، رئیس کمیسیون صنایع، انرژی و احداث اتاق بازرگانی تبریز، در ابتدای این نشست به تشریح محور جلسه پرداخت.
وی ضمن تأکید بر اینکه انرژی دغدغه اصلی صنعتگران است، اظهار داشت: مشکل ناترازی انرژی هر سال بیشتر می‌شود و لازم است که برای حل این معضل، اقدامات جدی انجام شود.
پایدار با اشاره به مشکل ناترازی برق افزود: در سال جاری، ناترازی برق ۱۷ هزار مگاوات بود و با ادامه این روند، سال آینده این رقم به حدود ۲۵ هزار مگاوات خواهد رسید. بنابراین، استفاده از انرژی‌های پاک به‌عنوان راهکاری برای جبران این ناترازی باید در اولویت قرار گیرد. در این رابطه می‌توان از ظرفیت بانک‌ها برای تامین مالی سرمایه‌گذاری جهت احداث نیروگاه خورشیدی بهره‌مند شد.
 در ادامه جلسه، رضا جعفری، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به دیدار آتی با رئیس جمهور، از حاضران خواست تا پیشنهادات خود را در قالب پروپوزال‌هایی در زمینه نحوه سرمایه‌گذاری و تمهیدات لازم برای رفع این مشکل آماده کنند.
وی ادامه داد: در صورتی که پروپوزال کارشناسی شده در اختیار داشته باشیم، می‌توانیم پیشنهادات خود را که در با وزیر نیرو نیز در میان گذاشته و هماهنگی‌های لازم را انجام دهیم.
قاسم خلیل‌نژاد قویدل، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به مشکلات متعدد فعالان اقتصادی گفت: ناترازی انرژی، به‌ویژه در حوزه گاز و برق، مهم‌ترین چالش فعلی صنعتگران است و همه ما، دولت و ملت، باید دست به دست هم دهیم، تا این مشکل حل شود.
وی گفت: بخش خصوصی در آذربایجان شرقی توانمند است و می‌تواند برق منطقه را نیز تأمین کند، مشروط به اینکه دولت تضمین‌های لازم را ارائه دهد و همکاری‌های مورد نیاز انجام شود.
 قویدل تأکید کرد که بخش خصوصی باید پیشنهادات مدون و قابل اجرا را در این زمینه به دولت ارائه کند و سپس برای عملی شدن آن تلاش کنیم.
در ادامه این جلسه اعضای کمیسیون و فعالان اقتصادی حاضر در جلسه، پیشنهادات خود را از قبیل طراحی30 پروژه ۱۰ مگاواتی، تامین منابع مالی برای احداث نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی از صندوق توسعه ملی با حمایت دولت و تدوین قرارداد خرید تضمینی برق تجدیدپذیر از نیروگاه‌ها مطرح کردند و مقرر شد، این پیشنهاد پس از بررسی کارشناسی در قالب پروپوزال برای ارائه به رئیس جمهور و وزیر نیرو تدوین شود.