جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق تبریز با دستور جلسه پیشنهاد طرح پایش صنایع و معادن استان، بررسی آخرین نسخه لایحه مالیات بر ارزش افزوده که در صحن مجلس بررسی خواهد شد و بررسی مسایل و مشکلات روز مره واحد های تولیدی و صنعتی استان تشکیل گردید.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی تبریز مسعود بنابیان عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تبریز در سخنانی با یادآوری این نکته که اعضاء خانه معدن استان در جلسه کمیسیون حضور دارند؛ افزود: با توجه به ظرفیت های معدنی در استان معتقد هستیم که کمیسیونی مجزاء مباحث معدنی استان را طرح و پیگیری نماید؛ لذا تا تحقق چنین امری مطالبات بخش معدنی استان در قالب یک کمیته ای تخصصی در این کمیسیون به مسئولان امر منتقل خواهد شد.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تبریز در خصوص چرایی پیگری طرح پایش صنایع و معدن استان گفت: به نظرم عمده دلایل عدم توسعه صنایع استان و کشور ضعف یا نبود بانک اطلاعاتی در این بخش ها است که اجرای طرح پایش می تواند در خصوص ارائه آخرین اطلاعات و آمار در جهت اتخاذ تصمیمات کلان در سطح استان و کشور مفید و اقع گردد. وی در این خصوص اظهارامیدواری نمود: با عملیاتی نمودن طرح پایش صنایع و معادن استان با همکاری سازمان صمت، دانشگاه تبریز و انجمن ها و تشکل های صنعتی و معدنی استان امکان تدوین برنامه ریزی استراتژیک و نقشه راه توسعه صنعتی و معدنی استان فراهم و پیشنهادات کمیسیون صنعت و معدن اتاق تبریز در جهت توسعه صنعتی استان تقدیم مسئولان ارشد و فعالان اقتصادی استان گردد.
عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز تبادل نظر اعضاء کمیسیون در خصوص شاخص ها و مولفه های موثر در این پایش را عامل اصلی قرار گرفتن این پیشنهاد در دستور جلسه کمیسیون خواند؛ و افزود: پایش صنایع و معدن استان به مسئولان امر کمک خواهد کرد تا واحدهای صنعتی و تولیدی که فعال نیستند ولی منابع ملی و استانی را جذب و بدون هیچ گونه ایجاد ارزش افزوده منابع کمیاب همچون منابع بانکی و سایر منابع همچون زمین در شهر های صنعتی را راکت نگه می دارند احصاء گردد. وی با اشاره به نقش مخرب چنین اقداماتی در جلوگیری از توسعه اقتصادی استان اظهار امیدواری نمود: پایش صنعتی و معدنی در استان در جهت توسعه اقتصادی استان موثر واقع گردد.
بنابیان پایش صنعتی و معدنی را امکانی برای رتبه بندی شرکت های با توجه به اهمیت شرکت ها در خصوص میزان GDP که برای استان از قبِل فعالیت های خود و از نظر اشتغال زایی و سایر شاخص های موثر در توسعه اقتصادی ایفاء می نمایند؛ خواند و افزود:طرح پایش صنعتی و معدنی در جهت احصاء پتانسیلهای صنعتی و معدنی استان و مشخص نمودن اهمیت هر صنعت در راستای توسعه اقتصادی استان از طرف کمیسیون پیشنهاد و عملیاتی خواهد شد.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تبریز با اشاره به لایحه قانون ارزش افزود که در مجلس در حالی بررسی است خاطر نشان کرد: اصلاح این قانون با رویکرد اخذ مالیات از مصرف کننده نهایی با ایجاد صندوق های مکانیزه خواست فعالان اقتصادی است. وی ارائه نکته نظر اعضا به نمایندگان مجلس در این خصوص را پیشنهاد داد.
صدیقی با یادآوری این نکته که پیشنهاد طرح پایش صنعتی و معدنی استان در مقاطع مختلف از طرف فعالان اقتصادی استان مطرح و پیگیری شده است و اقداماتی هم در همین راستا با حمایت مالی سازمان توسعه تجارت انجام گرفته است؛ افزود: باید این پایش به صورت علمی با کمک متخصصان دانشگاهی و با مشخص نمودن هدف این پایش و با در نظر گرفتن اولویت های صنعتی و معدنی استان تحقق یابد. وی در ادامه خاطر نشان کرد: اتاق های بازرگانی به عنوان مشاوران سه قوا ه می توانند با جذ ب بودجه لازم برای این پایش، بسته ای ماندگار به منظور افزا یش GDP استان ها و با تکمیل زنجیره های ارزش ارائه نمایند.
حسنی با تاکید براهمیت پایش در توسعه اقتصادی استان خاطر نشان کرد: برای استفاده بهینه از این فرصت ایجاد شده چرایی، پایش باید مشخص گردد . وی با یادآوری این موضوع که آمار پایه توسعه است؛ افزود: پایش صنعتی و معدنی می تواند امکان توسعه متوازن استان و کشور را بر اساس ظرفیت های موجود مناطق فراهم آورده و در تدوین برنامه های پنج ساله توسعه کشور کمک نماید.
سخاوت خیر خواه با یاد آوری این نکته که سازمان صمت در سال 92 چنین پایشی را انجام داده است؛ افزود: سازمان در این طرح پایش حدو 35 مولفه را مورد بررسی قرار داده است که می تواند در پایش جاری به عنوان بخشی از بیس عملیاتی پایش پیش رو مورد استفاده قرار گیرد.
خیر خواه نحوه بهره برداری از اطلاعات استخراج شده را یکی از مهمترین مراحل طرح های پایش صنعتی و معدنی در سطح کشور و استان خواند و یاد آور شد: دید سیاسی سبب می شود که بهره برداری از پایش های علمی صورت گرفته در جهت توسعه اقتصادی استان ها کمتر مورد توجه قرار گیرد. وی در ادامه با اشاره به راه اندازی فاز سه معدن سونگون و افزایش تولید کنسانتره که امکان ذوب و ایجاد صنایع پایین دستی در استان فراهم می نماید؛ خاطر نشان کرد: با افزایش استخراج کنسانتره و ایجاد کارخانه تغلیظ چرخه تولید در این معدن تکمیل خواهد شد.
نوری از خانه صنعت ومعدن در خصوص عملیاتی نمودن طرح پایش صنعتی و معدنی استان بسترسازی فرهنگی برای همکاری واحدهای صنعتی و معدنی در پایش پیش رو و ایجاد کمیته راهبری پایش به منظور تکمیل پایش های گذشته را پیشنهاد داد.
دکتر حامد همتی از اعضای هیات علمی دانشگاه های استان در حوزه اقتصادی با اشاره به برگزار همایشی در خصوص تامین مالی از بازار سرمایه در چهارم شهریور ماه سال جاری اظهار امیدواری نمود: با آموزش نحوه تامین مالی از بازار سرمایه بدون در نظر گرفتن منابع بانکی امکان معرفی ابزارهای متنوع توسعه اقتصادی استان فراهم گردد. وی اظهار امیدواری نمود: شرکت های بزرگ استان از این ابزارهای تامین مالی بهره کافی را ببرند.
ابوالفتح ابراهیمی نایب رئیس اتاق تبریز در خاتمه وظیفه اصلی اتاق به عنوان مشاور سه قوه را پی گیری مطالبات فعالان اقتصادی و انتقال مسائل و مشکلات آنها به مسئولان امر خواند و یادآور شد: در صدد هستیم در جهت اصلاح مسائل و مشکلات اقتصادی استان اهتمام ویژه ای به تقویت انجمن ها و تشکل اقتصادی استان داشته باشیم.
توجه به برنامه های کوتاه مدت و میان مدت برای خروج از شرایط رکود اقتصادی در استان، انجام پایش صنعتی و معدن استان با هدف تدوین چشم انداز توسعه استان، آموزش اعضاء انجمن ها و تشکل ها برای مواجه صحیح و قانونی با مباحث روز از جمله مباحث طرح شده از طرف اعضای حاضر در جلسه بود.