در دیدار «زونگ پیوو» سفیر فوقالعاده و تامالاختیار جمهوری خلق چین در ایران با یونس ژائله، رئیس اتاق تبریز و هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز بر لزوم توسعه سرمایهگذاری و گسترش مناسبات تجاری بین این کشور و استان آذربایجانشرقی تأکید شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز، در این دیدار بر اهمیت مراودات تجاری بین ایران و چین تأکید کرد و خواستار ارائه تمهیداتی برای سهولت در صدور ویزای تجاری برای فعالان اقتصادی شد.
تسهیل ویزای تجاری و توسعه روابط با چین ضروری است
وی با اشاره به تجربه موفقیتآمیز استقرار اتاق مشترک بازرگانی ایران و آلمان در اتاق بازرگانی تبریز و سهولت دسترسی تجار به ویزای این کشور، ابراز امیدواری کرد: سفارت چین همکاری لازم در خصوص تسهیل صدور ویزا برای فعالان اقتصادی معرفی شده از سوی اتاق تبریز را بهعمل آورند.
وی ضمن ابراز علاقهمندی به توسعه روابط اتاق بازرگانی تبریز با اتاق بازرگانی چین، اظهار داشت: زمینههای بسیاری برای همکاری مشترک بین اتاق تبریز با اتاقهای مختلف چین وجود دارد که میتواند فضای مناسبی برای صنعتگران هر دو کشور فراهم سازد
ژائله همچنین با بیان اینکه چندین پروژه با اعتبار بالا در استان در حال اجرا هستند، تأکید کرد: آذربایجان شرقی ظرفیت خوبی برای جذب سرمایهگذار خارجی دارد و سرمایهگذاران چینی علاقهمند به سرمایهگذاری در این استان میتوانند در این حوزه نقشآفرینی کنند.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به قریبالوقوع بودن بازگشایی خط راهآهن ایران به روسیه و چین، این اقدام را گامی بسیار مؤثر برای توسعه حملونقل بینالمللی بین دو کشور ایران و چین دانست.
وی گفت: شهر تبریز از قدیمالایام نقش مهمی در جاده ابریشم داشته و در طول تاریخ ارتباط بسیار مؤثری بین تجار چینی و تبریزی حاکم بوده است و احیای جاده ابریشم و جاده ترانزیت شرق به غرب در توسعه مراودات تجاری بسیار مهم است.
ژائله در پایان بر لزوم حضور هیئتهای بازرگانی و تجاری از تبریز در نمایشگاههای بینالمللی و دیدار با هیئتهای اقتصادی کشور چین تأکید کرد.
جایگاه ویژه شهر تبریز در حوزه تجارت و تولید
«زونگ پیوو»، سفیر فوقالعاده و تامالاختیار جمهوری خلق چین در ایران، در این دیدار به سابقه تاریخی تجاری دو کشور اشاره کرد و گفت: تبریز شهر اولینها بوده و در حوزههای بسیاری تأثیرگذار بوده است. همچنین این نکته که اتاق بازرگانی تبریز بهعنوان اولین اتاق ایران تأسیس شده است، نشان از جایگاه ویژه تولید و تجارت در این استان دارد.
وی تبریز را شهری تاریخی و سرزنده توصیف کرد که دارای سیستم صنعتی کامل، منابع انسانی و مزیتهای تولیدی و تجاری است.
زونگ پیوو با بیان اینکه در سالهای اخیر مناسبات خوبی بین آذربایجانشرقی و کشور چین وجود داشته است، افزود: حجم مبادلات تجاری چین با کشور ایران بالاتر از بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا است.
سفیر چین در ایران از آمادگی سرمایهگذاران این کشور برای سرمایهگذاری در پروژههای آذربایجانشرقی و تخصیص فاینانس خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری توسط سرمایهگذاران کشور چین در حوزه طلا و معادن در استان آذربایجانشرقی صورت گرفته است.
زونگ پیوو با اشاره به برگزاری چندین نمایشگاه مهم بینالمللی در کشور چین در طول سال، تصریح کرد: حضور شرکتهای ایرانی در این نمایشگاهها فرصتی برای عرضه محصولات ایران به تمامی کشورهای جهان و چین است.
وی همچنین از اهتمام بر تسریع در صدور ویزا برای بازرگانان ایرانی خبر داد و گفت: در حال حاضر اعطای ویزای تجاری در کمترین زمان ممکن صورت میگیرد. در مواقع اضطراری، تجار میتوانند با تماس با سفارت کشور چین در ایران این فرایند را سرعت بخشند.
سفیر چین در ایران بر لزوم فعالسازی ظرفیت ترانزیتی بین تبریز و کشور چین تأکید کرد.
وی با اشاره به پتانسیلهای فراوان آذربایجان شرقی در حوزه تجارت، افزود: فرش دستباف ابریشمی و محصولات کشاورزی از جمله سیب و گردو بسیار با استقبال مردم چین مواجه هستند. بنابراین، میتوانیم در این زمینهها فعالیت بیشتری داشته باشیم.
وی در پایان با اشاره به انتخاب آقای مسعود پزشکیان بهعنوان رئیسجمهور جدید ایران، ابراز امیدواری کرد که باب جدیدی در راستای توسعه مراودات تجاری بین این دو کشور باز شود.