سلسله نشستهای "کتاب ماه" با محوریت بررسی کتاب کلیات سعدی با حضور اساتید و دوستداران ادبیات در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، در این نشست، ناصر علیزاده، استاد دانشگاه شهید مدنی تبریز، به بررسی آثار و اشعار سعدی پرداخت. وی اظهار داشت: وقتی از سعدی حرف میزنیم، ذهنها به سمت گلستان یا بوستان میرود. آثار او بر بستر اخلاق مدار ما ایرانیها شکل گرفته و یادگیری از آثار و پندهای او در زندگی روزمره جزء فرهنگ ماست.
وی ادامه داد: سعدی دارای استعداد بینظیری در غزل سرایی بوده است و شعر و مخصوصاً غزل با وجوداو به اوج رسیده است. هر کس بعد از او و حافظ آمده محکوم به فنا شده است، زیرا انتظارات ادبی جوامع بیشتر شده و با وجود شعرای برجستهای مانند سعدی و حافظ، سایر شاعران چندان به چشم نمیآیند.
سعدی در جهان
غلامرضا عربی نژاد، دبیر این جلسه، افزود: کتابهای سعدی در کشورهایی مثل آلمان، انگلیس، فرانسه و سایر کشورها ترجمه شده و تاثیر بسزایی بر نویسندگان و شعرای غرب گذاشته است. سعدی به عنوان یک اسطوره ادبی شناخته شده است.
وی تاکید کرد: سعدی پدیدهای در تاریخ ادبیات ایران است که باید به آن ارزش داده و آثارش را مطالعه کرده و ارزشمندی آن را درک کرد.
در این نشست، دوستداران ادبیات با قرائت اشعار و غزلیات سعدی به ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی آثار این شاعر بزرگ ایرانی پرداختند.
گزارش: فرانک نوروزی