اولین جلسه کمیسیون صنایع غذایی، کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز در دوه نهم هیئت نمایندگان به ریاست قاسم قویدل با حضور دکتر ژائله رئیس اتاق بازرگانی تبریز و دستور جلسه تعیین سیاست ها، اهداف ، خط مشی و برنامه ریزی، جهت راهبرد این کمیسیون برای دوره نهم فعالیت های هیات نمایندگان اتاق تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز قاسم قویدل رئیس کمیسیون صنایع غذایی، کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز با یادآوری ظرفیت های تمدنی کشور ایران در طول اعصار مختلف تاریخی؛ اظهار امیدواری نمود با توجه به ظرفیتهای انسانی و طبیعی کشور به توسعه مورد نظر نایل گردیم.
وی با اشاره به این نکته که تمدن ایرانی جزء تاثیر گذارترین تمدن های بشری است، یادآور شد: با توجه به این نکته که حدود یک درصد جمعیت دنیا در ایران و حدود 10 درصد ثروت دنیا مطلق به این کشور است و از مزیت های همچون: ضریب هوشی بالا، آب هوای مساعد و خاک حاصل خیز و چهار فصل،ظرفیت انسانی بی نظیر بر خوردار است، این امکان و فرصت برای مدیران ارشد کشور در حوزه های مختلف و به خصوص اقتصاد فراهم می گردد که از همه ظرفیت های موجود در جهت تبدیل کشور به یک کشور توسعه یافته بهره مند گردند و از ظرفیت های علمی کشور برای جلوگیری از خام فروشی منابع موجود در کشور با ایجاد ارزش افزوده بیشترتولید ثروت نمایند.
رئیس کمیسیون با تاکید بر این نکته که در صدد هستم از نظرات کارشناسی اعضاء حاضر در کمیسیون در راستای بهبود وضعیت حوزه های مرتبط با کمیسیون بهره مند گردیم؛ افزود: احصاء مسائل و مشکلات حوزه های مربوطه و ارجاع آن به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مسئولان استانی و کشوری با استفاده از ظرفیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و اصلاح قوانینی که فضای کسب و کار استان و کشور را با مشکل مواجه نموده اند از اهداف اصلی این کمیسیون است.
قویدل از حضور همه کارشناسان حاضر در کمیسیون قدردانی نمود و در ادامه یادآور شد: به منظور بررسی تخصصی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه این کمیسیون ،در اولین جلسه انتخابات نواب و دبیر برگزار خواهد شد تا کمیسیون با تکمیل هیئت اجرایی به برنامه های خود در راستای توسعه همه جانبه استان اقدام نماید ومسائل و مشکلات را به مسئولان امر در استان و کشور از طریق مراجع قانونی تقدیم نماید.
دکتر یونس ژائله رئیس اتاق تبریز در این نشست با تاکید با این نکته که کمیسیسون کشاورزی اتاق تبریز جزء اصلی ترین کمیسیون های تخصصی اتاق تبریز است یادآور شد: این بخش حدود 33 درصد اقتصاد استان را به خود اختصاص داده و با توجه به این نکته که بخش کشاورزی محور توسعه کشور است از اعضای حاضر در جلسه خواست تا برای توسعه بخش کشاورزی، صنایع غذایی، آب و محیط زیست برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین و عملیاتی نمایند.
رئیس اتاق تبریز در خصوص مراحل سه گانه برنامه ریزی برای فعالان اقتصادی اتاق تبریز گفت: برای برنامه های کوتاه مدت باید به فکر سرمایه در گردش فعالان اقتصادی استان به خاطر نوسانات ارزی در سالهای اخیر باشیم. وی در خصوص برنامه های میان مدت و بلند مدت هیات نمایندگان دوره نهم اتاق تبریز یادآور شد: نقشه راهی را به صورت مکتوب به فعالان اقتصادی و مدیریت ارشد استان در جهت توسعه همه جانبه تقدیم خواهیم نمود.
ژائله، پیگیری برای تامین سرمایه در گردش فعالان بخش خصوصی به منظور نوسازی تکنولوژی های مورد استفاده در بخش کشاورزی و بهینه سازی مصرف انرژی در تولید محصولات کشاورزی را از جمله برنامه های کوتاه مدت اتاق تبریز خواند و افزود: شناخت وضعیت موجود استان و شفاف سازی اطلاعات اقتصادی، حفظ اشتغال موجود ، بهبود تراز تجاری ، بهبود فضای کسب و کار ، مرتفع نمودن مسائل و مشکلات حوزه صنایع غذایی به عنوان یکی از صنایع پیشران ، پرورش دام برای تولید لبنیات و چرم و پشم مورد نیاز در صنعت کفش و فرش دستبافت استان و رسیدن به زنجیره تولید در این بحش را از جمله اهداف مهم این کمیسیون تخصصی اتاق تبریز خواند.
رئیس اتاق تبریز حضور در نمایشگاههای بین المللی و ایجاد غرفه های تخصصی در کشور های توسعه یافته را از جمله ضرورت های مهم تقویت بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آن در استان مطرح نمود و از فعالان اقتصادی در این بخش خواست تا با همراهی و حمایت اتاق تبریز و سازمانهای مربوطه در این نمایشگاهها حضور مستمر و فعال داشته باشند.
وی توجه به پتانسیل و ظرفیت استان جهت تولید محصولات کشاورزی با توجه به نیاز بازارهای خارجی به خصوص کشور های cis از طریق ایجاد و گسترش گلخانه ها در استان و ضرورت همکاری و ارتباط صنایع غذایی با دانشگاهها و مراکز علمی با رعایت استانداردهای بین المللی را از جمله اقدامات موثر فعالان اقتصادی در بخش کشاورزی خواند و یادآور شد:باید با رعایت موارد مطرح شده محصولات با کیفیت و مطابق با استانداردهای جهانی تولید و به بازارهای جهانی و داخلی عرضه نماییم.
دکتر ژائله با تاکید بر این نکته که لازمه توسعه استان استفاده از منابع استانی در خود استان می باشد خاطر نشان کرد: باید بانکهای منطقه ای و استانی جهت جذب منابع برای توسعه استان و منطقه ایجاد شود تا علاوه بر افزایش رفاه اجتماعی مردم استان درآمد مالیاتی دولت از استان نیز افزایش یابد که در این خصوص به حمایت همه جانبه دستگاههای اجرایی در استان نیاز داریم.
علی اصغرعباس زاده رئیس امور اقتصادی و دارای استان در این جلسه احصاء مطالب قابل بررسی در این کمیسیون،مشخص نمودن تقویم زمانی جلسات، تعداد و نحوه تشکیل کمیته های تخصصی کمیسیون، بررسی نحوه حضور اعضاء کمیسیون در سایر شهرستانهای استان، مشخص نمودن ذینفعان کمیسیون و دعوت از آنها برای حضور در کمیته های تخصصی، استفاده از ظرفیت های آموزشی اتاق تبریز برای تقویت حوزه کارشناسی کمیسیون را از جمله موارد قابل بررسی در جلسه اول کمیسیون خواند و از رئیس و سایر اعضاء خواست تا نکته نظرات پیشنهادی خود در این خصوص را مطرح نمایند.
در ادامه این نشست طی انتخاباتی که صورت گرفت؛ اسکندری ، جودی به عنوان نواب رئیس و دهقان زاده به عنوان دبیرکمیسیون صنایع غذایی، کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز توسط اعضاء انتخاب شدند.