تاریخ : شنبه 22 مهر 1402
کد 4285

در نشست مشترک کمیسیون صنایع، انرژی و  صنعت احداث و کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز مطرح شد؛

توسعه بخش تولید وابسته به حوزه انرژی است

نشست مشترک کمیسیون صنایع، انرژی و صنعت احداث با کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، در ابتدای این نشست امید اسمعیل ظفر؛ رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز به تشریح دستور جلسه پرداخت و گفت: این نشست با هدف بررسی دو محور بررسی روش‌های تامین انرژی پایدار واحدهای صنعتی و افزایش بهره‌وری و ممیزی های مربوط به بررسی مسائل و مشکلات معاملات با شرکت‌های بازرگانی و تجاری برگزار شد.
وی با اشاره به مشکل تامین برق در تابستان گفت: اکنون نیز در آستانه فصل زمستان با چالش تامین انرژی گاز مواجه خواهیم بود.
ظفر کمبود انرژی را یکی از عوامل منفی اثرگذار در کاهش ظرفیت تولیدی واحدها دانست و افزود: صنایع از این شرایط خسارات جبران‌ناپذیری می بینند، لذا تامین انرژی پایدار در شرایط فعلی یک ضرورت است.
 
لزوم تشکیل کنسرسیوم برای تامین انرژی تجدیدپذیر
 یونس اکبرپور پایدار؛ رئیس کمیسیون صنایع، انرژی و احداث اتاق بازرگانی تبریز، تامین انرژی را دغدغه اصلی واحدهای صنعتی استان عنوان کرد و افزود: ما برای توسعه تولید وابسته به انرژی هستیم و این امر به‌خصوص در صنایع معدنی و فلزات محسوس‌تر است.
وی با بیان این مطلب گفت: بر اساس قانون از سال‌جاری واحدهای تولیدی بالای یک مگاوات مصرف برق، طبق قانون به ازای هر یک مگاوات مصرف مازاد، ۱ درصد جریمه خواهند شد و این یک هشدار برای واحدهای صنعتی است. ما مجبوریم ناترازی انرژی را به نحوی جبران کنیم، چرا که سرمایه‌گذاری ارزان‌تر از مبالغ جریمه خواهد بود.
پایدار با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی مجبور به تولید انرژی هستند، بر لزوم تشکیل کنسرسیوم یا مجموعه‌هایی برای تامین انرژی تجدیدپذیر در استان تاکید کرد.
رئیس کمیسیون صنایع، انرژی و احداث اتاق تبریز با اشاره به برگزاری چندین جلسه و سمینار در این رابطه در کمیسیون صنایع اتاق تبریز اضافه کرد: در این جلسات سعی کردیم با ارائه اعداد و ارقام، جامعه صنعتی را نسبت به قضیه تامین انرژی حساس کنیم. 
پایدار تاکید کرد: روز به روز مصرف انرژی افزایش می‌یابد اما هیچ اقدامی از سوی دولت برای افزایش ظرفیت برق انجام نمی شود. به‌همین دلیل نیاز است تا بخش خصوصی در این راه قدم بردارد و شرکت‌هایی که توان راه اندازی و هدایت نیروگاه­ها را دارند، یا پیش از این چنین مسیری را طی کرده‌اند، سایر صنایع را راهنمایی کنند.
 
کوچه‌مشکی؛ رئیس گروه کاری انرژی کمیسیون صنایع اتاق تبریز در این نشست گفت: کمیته انرژی بیش از ۱۰ جلسه برای بررسی و ارزیابی نحوه تامین انرژی پایدار واحدهای صنعتی و ممیزی و بهره‌وری برگزار کرده است و علاوه بر انرژی برق درصدد ارائه راهکارهایی به‌منظور تامین انرژی‌های گاز و آب نیز هست. در رابطه با حوزه انرژی نیز باید گفت که صنایع مایل به سرمایه­ گذاری هستند، اما به شرطی که شرایط FS مربوطه تهیه و از شرکت­ های ذیصلاح اجرایی اطلاعات لازم دریافت شوند. در همین راستا تهیه پروپوزالی جهت بیان امکان عملیاتی شدن طرح و نکات مثبت و منفی پیش از انجام اقدامات ضروری است.
وی گفت: بر اساس اطلاعات موجود در استان آذربایجان‌شرقی حدود ۱۵۰ واحد صنعتی خصوصی فعال با مصرف بالای یک مگاوات مصرف برق داریم.
کوچه‌مشکی، چندین عامل از جمله شدت مصرف انرژی و ارزش صادراتی را در قیمت نهایی انرژی دخیل دانست و اضافه کرد: در سایر استان‌ها بخش خصولتی اقدام به راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی کرده‌اند، در استان ما نیز هفت منطقه به‌همین منظور شناسایی شده و شرکت شهرک‌های صنعتی برای تجهیز آن‌ها، ورود و سرمایه‌گذاری کرده است.
وی از اعلام آمادگی کمیته انرژی برای برگزاری جلسات تخصصی‌تر در زمینه انرژی های تجدیدپذیر خبر داد.
 
بهروز مهدوی؛ عضو هیئت مدیره فولاد آذربایجان میانه در این نشست گفت: هر کشور دارای مزیت خاص خود است و انرژی گاز بزرگترین مزیت برای ایران محسوب می‌شود، به‌طوریکه ما دومین تولیدکننده گاز جهان هستیم. اما سوال اینجاست که چرا علیرغم این توانمندی ما در آذربایجان‌شرقی نیروگاه گازی نداریم.
وی تصریح کرد: اگر تولید انرژی برق با استفاده از پانل‌های خورشیدی پروژه موفقی است، چرا خود دولت به این مقوله ورود نمی‌‌‌کند. ما باید وزارت نیرو را متقاعد کنیم تا نیروگاه گازی احداث کند.  
 
ملازاده؛ کارشناس معاونت اقتصادی استانداری آذربایجان‌شرقی در این جلسه گفت: از برگزاری جلسات متعدد در معاونت اقتصادی استانداری و اتاق بازرگانی تبریز در سه ماهه گذشته خبر داد و هدف از برگزاری این نشست‌ها را ترغیب بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و تجدیدپذیر دانست.
وی گفت: در حال حاضر دولت در آماده‌سازی زیرساخت‌های تولید برق پیش‌قدم شده است و تاکنون هفت مکان به‌همین منظور مشخص شده که چهار محل چاراویماق، هشترود، شهرک صنعتی بعثت و شهرک سرمایه‌گذاری خارجی به تایید رسیده است.
ملازاده گفت: اکنون بهترین فرصت برای برون‌رفت از بحران تامین انرژی وجود دارد و دولت نیز حتی تا ۱۰۰ درصد به این واحدها تخصیص می‌دهد و ما در حال پیگیری برای نحوه دریافت این تسهیلات برای صنایع استان هستیم.
 
سلیمان نوروزی؛ نائب رئیس کمیسیون معادن و فلزات و رئیس خانه معدن استان گفت: در حال حاضر نیاز برق واحدهای صنعتی به‌صورت کامل تامین نمی‌شود و یک روز در هفته قطعی برق داریم. بنابراین برای رفع نیاز خود باید به این موضوع ورود کنیم.
وی ادامه داد: با این حال افرادی که قبلا به این موضوع ورود کرده و به تولید برق پرداخته‌اند، همچنان قطعی یک روز در هفته را دارند و تنها پاسخی که به اعتراض آنها داده شده، این است که برقی که شما به شبکه ارائه می‌دهید بحث دیگریست  و قطعی برق یک بحث دیگر. اگر سیاست وزارت نیرو در این خصوص تغییر نیابد، این موضوع زیر سوال خواهد رفت.
نوروزی ادامه داد:  برای اینکه تولید برق توجیه اقتصادی داشته باشد، باید از برق تولیدی به شبکه ارائه داده شود و اگر وزارت نیرو همان روال سال قبل را در این خصوص پیش بگیرد، تنها مشکل وزارت نیرو حل می‌شود و مشکل برق واحدها  از بین نخواهد رفت.
 
کریم رحیمی؛ نائب رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز گفت: تا سال 1420 با این حجم از سرمایه‌گذاری و سیاست دولت، قطعی برق و گاز به‌شدت افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه برق برای کشور یک مزیت بود، اما اکنون به چالش و تهدید تبدیل شده است، تاکید کرد: دولت باید برای ناترازی انرژی اقدامات فوری انجام دهد.
 
رستمی؛ کارشناس حوزه انرژی کارگروه انرژی کمیسیون صنایع در این جلسه گفت: دولت فضای مناسبی برای سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر در نظر گرفته است. 
وی گفت: منطقه آذربایجان برای نصب پانل‌های خورشیدی شرایط مساعدی دارد.
رستمی افزود: یکی از مشکلات نیروگاه‌های خورشیدی تمیز کردن سطوح سلول ها بود  که با ورود نسل جدید پانل‌های خورشیدی مجهز به فناوری خودتمیزکننده، نگهداری آن را راحتتر کرده است.
 
سیاهی؛ مشاور گروه کاری انرژی کمیسیون صنایع گفت: طی سال‌های آینده ناترازی انرژی شدت خواهد یافت، به همین دلیل مجبور به ورود به حوزه تامین انرژی هستیم.
وی ادامه داد: سقف‌های سوله چندین واحد صنعتی در استان مستعد نصب پانل‌های خورشیدی هستند و  استان ما پتانسیل بالایی در بحث ممیزی و مدیریت انرژی دارا است.
 
در پایان این نشست شرکت‌کنندگان، تضمین بازگشت سرمایه از سوی وزارت نیرو، لزوم تسهیل فرایندهای اداری، مشکلات محیط زیستی، لزوم شناسایی و جمع‌سآوری مزرعه‌های غیر مجاز رمز ارز که مصرف برق را به‌شدت افزایش داده اند، ضرورت استفاده از انرژی‌های بادی و زمین گرمایی و عدم اجازه ورود تکنولوژی‌های کارکرده به کشور را از چالش‌های تامین برق پایدار عنوان کردند.

 
آلبوم تصاویر نشست مشترک کمیسیون صنایع، انرژی و صنعت احداث و کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز