هیاتی متشکل از مدیران بندر ترابوزان ترکیه به جهت بررسی موضوعات ترانزیتی دو کشور و گسترش این روابط از مرز زمینی وارد گمرک بازرگان شدند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز پیرو هماهنگی های قبلی هیاتی از استان آذربایجان شرقی متشکل از رضا کامی عضو هیات نمایندگان اتاق و رئیس شورای بازرگانی ایران و ترکیه و نمایندگان مرکز خدمات سرمایه گذاری و سازمان حمل و نقل و پایانه های استان آذربایجان شرقی بهمراه مدیران بندر ترابوزان ترکیه به منظور بررسی مسایل ترانزیتی و شناخت بیشتر از پتانسیل های منطقه آزاد ماکو و بازدید میدانی از گمرک بازرگان وارد این منطقه شده و با مدیر عامل منطقه آزاد ماکو ، ناظر گمرکات استان آذربایجان غربی و مدیر کل پایانه بازرگان دیدار کردند.
در این نشست رضا کامی رئیس شورای بازرگانی ایران و ترکیه توضیحاتی در خصوص فعالیتهای حمل و نقل و ترانزیتی در بندر ترابوزان ارایه داده و اظهار داشت: در احیای جاده ابریشم دو کشور ایران و ترکیه نقشی اساسی داشته و وجود بندر ترابوزان از جمله نقاط استراتژیک برای دو طرف بوده که در زمانهای مختلف نقش این بندر مشخص و از این مرکز می توان به عنوان اتصال ایران و اروپا نام برد. وی دستیابی به نقاط ضعف در دو گمرک ایران و ترکیه را از جمله دستاوردهای مهم دانسته و افزود: انتقال این موضوعات به دولتمردان طرفین باعث رونق در امر ترانزیت شده و بسیاری از این مسائل حل خواهد شد.
مظفر آرمیش مدیر بندر ترابوزان نیز در سخنانی در خصوص اهمیت گشایش مسیر بندر ترابوزان به ایران اظهار داشت: این مسیر نسبت به سایر راههای ترانزیتی به لحاظ هزینه و وقت مقرون به صرفه بوده و با استفاده از این مسیر می توانیم کالاهای صادراتی و وارداتی را در کمترین زمان جابجا کنیم . وی به رشد چشمگیر منطقه آزاد ماکو اشاره کرده و گفت: فعالیت های صورت گرفته در این منطقه شایان توجه بوده و من این مطلب رابه مسئولان ترکیه انتقال خواهم داد.
حسین فروزان مدیر عامل منطقه آزاد ماکو نیز در نشست مشترک مدیران گمرک و پایانه با هیات مذکوراظهار داشت : دولت جمهوری اسلامی ایران در ایجاد مناطق آزاد دارای اهدافی است و هدف از ایجاد منطقه آزاد ماکو افزایش ارتباطات تجاری و اقتصادی با کشور ترکیه می باشد که امیدواریم در این خصوص موفق عمل نماییم.
وی در خصوص مسائل گمرک بازرگان و ایجاد ترافیک در گمرک گفت: به لحاظ جغرافیایی امکان توسعه محوطه گمرک مقدور نبود و مسئله دپو و نبود محیط و انبارهای مناسب هم از جمله مباحثی بود که با ایجاد شهرک لجستیک در منطقه ساری سو در طی چند ماه آینده شاهد مرتفع شدن آن خواهیم بود.
وی به کارهای صورت گرفته در ماههای اخیر در گمرک بازرگان اشاره داشته و گفت: در برنامه کوتاه مدتی که داشتیم خروجی خودروها را از 2 گیت به 4 گیت افزایش داده ایم و این امر در سرعت و انتقال ناوگان نقش مهمی ایفا خواهد نمود و در آینده با بکارگیری پایانه پلدشت و تکمیل پایانه مسافری ساری سو بسیاری از این موارد حل خواهد شد.
گفتنی است هیات مذکور از مناطق احداث شده در منطقه آزاد ماکو از نزدیک دیدارو با امکانات این منطقه آشنا شدند.
آلبوم تصاویر ایجاد شهرک لجستیک خدمات گمرکی در بازرگان