اتاق بازرگانی تبریز به منظور بررسی کارشناسی و تخصصی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی و صنعتی استان با هدف کمک به توسعه همه جانبه استان و کشور تشکیل شد .
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز این جلسه در محل اتاق با موضوع چالشها و ایرادات لایحه مالیات بر ارزش افزوده و پیشنهادات بخش خصوصی با حضور برخی از فعالان اقتصادی و صنعتی استان و مدیران ارشد نهادهای دولتی به منظور بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده که از طرف دولت به مجلس شورای اسلامی برای بررسی و تصویب تقدیم شده است، برگزار شد.
در این نشست صمد حسن زاده رئیس اتاق تبریز با اشاره به ایجاد اتاق فکر و ایجاد مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی در حوزه های مختلف به منظور بررسی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی و ارائه راهکار برای اصلاح امور اقتصادی به نهادهای بالادستی را یکی از اقدامات اساسی اتاق خواند و خاطر نشان کرد: اولین جلسه این نشست با موضوع چالش ها و ایرادات لایحه مالیات بر ارزش افزوده، با حضور صاحب نظران استانی از بخش دولتی و خصوصی تشکیل گردیده است. وی اظهار امیدواری کرد در نشست های آتی اتاق فکر، سایر موارد؛ همچون قوانین کار، بیمه، مالیات، بهره های بانکی و .. مورد بحث و بررسی و کارشناسی قرار گیرد و به صورت یک بسته پیشنهادی به مجلس و دولت تقدیم گردد.
رئیس اتاق تبریز بهترین شیوه اخذ مالیات برارزش افزوده را اخذ مالیات از مصرف کننده نهایی خواند و یاد آور شد: ایجاد صندوق های الکترونیکی موثرترین شیوه اخذ این مالیات است که در سایر کشورهای توسعه یافته نیز به همین شیوه عمل می شود. وی اظهار امیدواری کرد که در تصویب قانون جدید مالیات برارزش افزوده نصب صندوق های الکترونیکی از طرف مقامات مسئول جدی گرفته شود.
وحید مهدی نیا کارشناس اقتصاد با اشاره به این نکته که در بررسی های اولیه حدود 40 مورد از موارد قابل اصلاح توسط کارشناسان اتاق فکر تبریز احصاء شده است گفت: این مطالعه اولیه و ارائه آن در این جلسه کمک خواهد کرد که پیشنهاد های ارائه شده به صورت علمی و کارشناسی و مجمل در اختیار نمایندگان مجلس برای تصویب نهایی قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده قرار گیرد.
مهدی نیا خاطر نشان کرد تصویب لایحه جدید مالیات بر ارزش افزوده بدون در نظر گرفتن پیشنهادهای کارشناسی می تواند سبب بزرگ تر شدن اقتصاد غیر رسمی و کوچک تر شدن اقتصاد رسمی و شفاف شود. وی تکمیل زنجیره اخذ مالیات بر ارزش افزوده را لازمه اخذ عادلانه این مالیات در کشور خواند.
رضا حسینی مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان در خصوص اصلاح لایحه مالیات بر ارزش افزوده پیشنهاد داد: کار گروه های تخصصی با حضور بخش های مختلف اقتصادی به صورت موردی تشکیل گردد تا مواد لایحه، جزء به جزء مورد بررسی قرار گیرد و پیشنهاد های اصلاحی برای تصویب قانون جدید در اختیار نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.
تفکیک مالیات بر ارزش افزوده کالاهای لوکس و مایحتاج های مردم، تکمیل زنجیره اخذ مالیات برارزش افزوده به منظور اجرای عادلانه آن در کشور، پی گیری سهم شهرک های صنعتی از مالیات بر ارزش افزوده ، بررسی موردی و کارشناسی بندهای لایحه و ارائه پیشنهادهای اصلاحی به مجلس و دولت و... از جمله مطالب مورد ارائه فعالان اقتصادی حاضر در این جلسه بود که مقرر شد در جلسات آتی کار گروه به صورت کارشناسی به آن پرداخت شود.
آلبوم تصاویر جلسه چالشها و ایرادات لایحه مالیات بر ارزش افزوده