اعضاء هیات رئیسه ، هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز و خانه صنعت، معدن و تجارت بهمراه ریاست سازمان صمت با دکتر پور محمدی استاندارآذربایجان شرقی دیدار کردند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز هیات رئیسه ، هیات نمایندگان اتاق تبریز و خانه صنعت و معدن و تجارت در آغازین روزهای قبول مسئولیت دکتر پور محمدی به عنوان استاندار آذربایجان شرقی با ایشان دیدار و گزارشی از وضعیت صنعت و تولید استان ارائه نمودند.
ابوالفتح ابراهیمی نایب رئیس اتاق بازرگانی، با ابراز خرسندی از اینکه آقای دکتر پورمحمد با کوله باری از تجربه و دانش در مسند عالی ترین مقام اجرایی استان قبول مسئولیت نموده اند اظهار امیدواری نمود با استفاده از اندیشه های ژرف ایشان توسعه استان در تمام ابعاد آن تحقق یابد.
نایب رییس اتاق تبریز با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور یادآور شد: تولید و تجارت کشور در شرایط سختی قرار دارد و مدیران واحدهای صنعتی و تولیدی نگران تداوم فعالیت خود با توجه به شرایط سخت اقتصادی هستند. وی نوسانات ارز را مزید بر علت شرایط اقتصادی کشور عنوان کرد و تعامل دولت با بخش خصوصی را اساسی ترین راهکار اصلاح وضعیت اقتصادی کشور خواند.
باقری رئیس خانه صنعت ومعدن استان مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی به دو بخش ملی و استانی تقسیم کرد و افزوده از مدیریت ارشد استان انتظار داریم که مباحثی که در استان قابل حل هستند در جهت بهبود وضعیت واحدهای تولیدی و صنعتی مرتفع نمایند. وی تداوم ارائه فاینانس به تولید کنندگان به منظور حمایت از آنها، بهره مندی از سپرده های مردم در بانکها استان در راستای توسعه همه جانبه آن و حمایت از واحدهای تولیدی به منظور حفظ اشتغال موجود واحدها را اساسی ترین اقدام مسئولان در شایط کنونی اقتصادی کشور خواند.
باقری حمایت از واحدهای کوچک و متوسط در جهت تامین مواد اولیه مورد نیاز این واحد ها و اصلاح ساختار اداری استان به منظور جلوگیری از فساد اداری مقدمه سایر اقادمات مسولان استانی خواند.
حاج علی سالک نجات عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز نوسانات ارز را مهمترین مسئله واحدهای تولیدی و صنعتی خواند و با توجه به اهمیت استان در کشور از مدیریت ارشد استان خواست تا تمام اقدامات لازم برای توسعه همه جانبه استان را با همراهی فعالان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مهیا نماید.
سید بافر شریف زاده عضو هیات نمایندگان اتاق و رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تبریز، بررسی جایگاه استان در بودجه ملی و عارضه یابی افزایش رقم مالیاتی استان در مقایسه با سایر استانهای کشور و سهم بودجه عمرانی استان را جزء اولویت اساسی مدیریت ارشد استان خواند و افزود: مسائل و مشکلاتی که از قبل بوروکراسی اداری، ثبت سفارش از طریق ارز نیمایی، چند نرخی شدن قسمت ارز و نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات از جمله مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی و تولید استان است که می بایستی در اسرع وقت از طرف مدیریت عالی استان به این مسائل پرداخت شود.
حسنی از اعضاء هیات رئیسه خانه صنعت استان، جذب سرمایه گذاری به منظور توسعه اقتصادی و اجتماعی استان را مهمترین اولویت مدیریت ارشد استان خوانده یادآور شد: بدون سفارش کار هیچ واحد تولیدی نمی تواند به حیات خود ادامه دهد. وی در این خصوص جذب سرمایه های ایرانیان خارج از کشور را راهکاری برای پویایی اقتصادی کشور خواند و تامین مواد مورد نیاز واحدهای تولیدی در شرایط سخت اقتصادی و تحریم را به منظور تداوم کار واحدهای تولیدی و صنعتی ضروری خواند
مسعود بنابیان عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز، استفاده از ظرفیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را یکی از اساسی ترین راهکارهای بهبود فضای کسب و کار استان خواند و از مدیریت ارشد استان خواست تا با استفاده از ظرفیت های تشکلها و انجمن ها و دیدگاههای کارشناسان مجرب در بهبود فضای کسب و کار استان اقدامات مقتضی را انجام دهد.
سونیا اندیش عضو هیات رئیسه اتاق تبریز در ادامه جلسه با اشاره به بوروکراسی اداری موجود استان گفت: بورکراسی حاکم بر استان عمدتا از نیروی مازاد ادارات نشئت می گیرد که جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی را با مشکلات عدیده ای مواجه می نماید.
وی از مدیریت ارشد استان خواست تا بهبود و توسعه حمل و نقل، بخصوص حمل و نقل هوایی استان را در اولویت کاری خود قرار دهد.
پاشایی از انجمن قطعه سازان استان پیگیری مطالبات فعالان اقتصادی و صنعتی استان، حمایت از مزیت های رقابتی استان در حوزه صنعت و اقتصاد، مرتفع نمودن مسائل و مشکلاتی همچون عدم نقدینگی واحدهای تولیدی، نحوه اخذ مالیات و ایجاد شهرک صنعتی ایران و ترکیه خواستار شد.
جمشید برزگر نایب رئیس اتاق تبریز خواستار بررسی بودجه سالی آتی کشور و و ارائه پیشنهادات اصلاحی به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مرتفع نمودن مشکلات بانکی واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی به منظور پویایی اقتصاد استان شد.
دکتر محمدرضا پورمحمد استاندار آذربایجان شرقی در سخنانی با اشاره به این نکته که مشکلات اقتصادی موجود معلول شرایط اقتصادی و سیاسی کشور است که با بوروکراسی موجود جامعه عجین گشته یادآور شد: در چهل سال گذشته مشکلاتی همچون جنگ تحمیلی را با هم پشت سر گذاشتیم و مشکلات و مسائل اقتصادی موجود در جامعه را نیاز با همکاری و هم افزایی می توانیم پشت سر بگذاریم افزود: اول باید فضای امید را در جامعه ایجاد کنیم و بعد از آن با کمک گرفتن از ظرفیت های موجودی جامعه همچون کارگروه موانع تولید، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و ... مسائل را پیگیری و مرتفع نماییم.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر این نکته که اولویت اول مدیریت استان در حوزه اقتصاد بهبود وضعیت صنعتی استان است یادآور شد: اقتصاد دولتی باید به عنوان کنش یار بخش خصوصی عمل نماید تا مسائل اقتصادی استان در کمترین زمان ممکن مرتفع شود.
پور محمدی حمایت قانونی از اقتصاد و صنعت استان جزء ارکان مدیریت استان خواند و شفاف سازی و همکاری با کشورهای همسایه به منظور بهبود فضای کسب و کار استان را لازمه توسعه اقتصادی استان خواند و اصلاح فرایندها اداری را اساسی ترین اقدام رفع موانع و مشکلات پیش روی استان خواند.