رییس اتاق تبریز گفت: نیازمند تدوین یک استراتژی قوی برای بخش معدن آذربایجان شرقی هستیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق تبریز، یونس ژائله در جلسه کمیته معدن کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تبریز با اشاره ای به مصوبات جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق تبریز که مهرماه امسال با حضور مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران برگزار شده بود، گفت: در این جلسه مواردی همچون انعقاد قرارداد تامین کاتد و مشارکت برای احداث صنایع پایین دستی، تامین کنسانتره واحدهای ذوبی که خارج از محدوده معدن سونگون ایجاد شوند، مشارکت با بخش خصوصی برای ایجاد کارخانه ذوب مس و چندین مورد دیگر مطرح شد که کمیته معدن اتاق باید نسبت به پیگیری این موضوعات اقدام می کرد.
وی استان آذربایجان شرقی را از لحاظ پراکندگی ظرفیت های معدنی جزو استان های بی نظیر کشور دانسته و گفت: اینکه درآمد های استان باید در خود استان حفظ و هزینه شود، قطعا خواسته دور از انتظاری نیست.
ژائله با تاکید بر ایجاد شرکت های پیمانکاری قوی در حوزه معدن گفت: از سوی دیگر نبود آزمایشگاه های مجهز در بخش معدن یکی دیگر از معضلات این حوزه است. نامگذاری معادن به نام افراد فاقد صلاحیت نیز جای تامل دارد.
رییس اتاق تبریز ادامه داد: متاسفانه با وجود ظرفیت های فراوان در بخش معدن، هیچگاه تلاش نشده معدنی همچون مس سونگون در استان ایجاد شود که این امر نشان از عدم انگیزه و علاقه از سوی سرمایه گذاران این بخش دارد.
وی همچنین پایین بودن میزان دریافت تسهیلات توسط بخش معدن را از دیگر مشکلات این حوزه دانسته و گفت: نیازمند تدوین یک استراتژی قوی برای بخش معدن استان هستیم.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: متاسفانه صاحبان سرمایه از بخش معدن شناخت کافی نداشته و تمرکز خوبی بر روی این بخش توسط مرکز خدمات سرمایه گذاری نشده است.
طاهر روحی ادامه داد: بیشتر شرکت های پیمانکاری ما در بخش معدن ضعیف بوده و همین امر سبب ورود پیمانکارانی از استان هایی همچون کرمان به این بخش می شود که باید نسبت به تقویت این شرکت های پیمانکاری اقدام شود.
این نشست با دستور جلسه همفکری در خصوص تدوین استراتژی رشد اقتصادی در حوزه معادن استان و بررسی مصوبات مرتبط با سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی مس سونگون تشکیل شده و فعالان حوزه معدن در آن به بیان مشکلات و دغدغه های خود در این بخش پرداختند.
گفتنی است جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تبریز 23 مهر 1401 با حضور مدیر عامل شرکت صنایع ملی مس ایران و با دستور جلسه بررسی فرصت های سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی مس سونگون در محل اتاق بازرگانی تبریز برگزار شده و مصوبات این جلسه به شرح زیر بود.
- مجتمع مس سونگون با سرمایه گذاران صنایع پایین دستی مس، قرارداد تامین کاتد و همچنین قرارداد مشارکت برای احداث صنایع پایین دستی با درصد مشارکت مورد نظر بخش خصوصی را منعقد کند.
- مجتمع مس سونگون با متقاضیان احداث واحد تغلیظ مشارکت کند.
- مجتمع مس سونگون نسبت به عقد قرارداد برای تامین کنسانتره واحدهای ذوبی که خارج از محدوده معدن سونگون ایجاد شوند اقدام کند.
- مجتمع مس سونگون در ایجاد کارخانه ذوب مس با بخش خصوصی متقاضی مشارکت کند.
- مجتمع مس سونگون، با سرمایه گذاران زنجیره مس مشارکت و قراردادهای پیش خرید ۵ ساله و ۱۰ ساله و خرید محصولات با قیمت های رقابتی را انجام دهد.
- مجتمع مس سونگون در جهت پاگیری و تقویت آزمایشگاه های معدنی، شرکتهای مشاور و شرکت های پیمانکار اقدام کند.
- مجتمع مس سونگون از شرکتهای قطعه ساز و شرکتهای مهندسی استان حمایت کند.
- مجتمع مس سونگون با تامین کنندگان و ارائه دهندگان خدمات ماشین آلات معدنی، قرارداد بدون مناقصه منعقد کند.
- اتاق بازرگانی تبریز کارگروهی را جهت عملیاتی نمودن طرح های سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی مس سونگون ایجاد کند.
- اتاق بازرگانی تبریز جهت تشویق و ترغیب سرمایه گذاری در تشکیل شرکت های مهندسی حفاری و اکتشاف در استان اقدام کند.