حمايت جدي دولت از بخش خصوصي، تک نرخي شدن قيمت ارز، مشارکت دادن بخش خصوصي در تصميم گيري ها و استفاده از نظرات کارشناسان اتاق بازرگاني از جمله مهم ترين خواسته هاي فعالان اقتصادي بخش خصوصي در بيست و چهارمين دوره همايش صادرات غيرنفتي در تبريز بود.
حسن زاده در بيست و چهارمين همايش توسعه صادرات غير نفتي ايران تاکيد کرد:
ديپلماسي اقتصادي راهگشاي شرايط کنوني کشور است
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي آذربايجان شرقي در آئين گشايش بيست و چهارمين همايش ملي توسعه صادرات غيرنفتي کشور با عنوان «ديپلماسي اقتصادي» اظهار کرد: اميدواريم اين همايش مطابق سال
هاي قبل در اصلاح و رفع نارسايي ها و رفع قوانين زائد براي توسعه صنعت و تجارت تاثيرگذار باشد.
صمد حسن
زاده با بيان اينکه برحسب شرايط روز کشور، همايش با محوريت ديپلماسي اقتصادي برگزار مي شود، گفت: طبق سياست
هاي مورد تاکيد رهبري براي رسيدن به رشد و توسعه پايدار به يک ديپلماسي اقتصادي نياز داريم.
رئيس اتاق بازرگاني تبريز خاطرنشان کرد: شرايط سخت اقتصادي که قدرت
هاي بزرگ جهاني به صورت ظالمانه از طريق تحريم ها براي کشور تحميل کرده اند، معيشت، اقتصاد و سلامتي مردم کشورمان را با مشکل مواجه نموده است.
وي با بيان اينکه بر اساس منشور سازمان هاي بين
المللي هيچ قدرتي حق ندارد معيشت مردم را تهديد و تحريم کند، تصريح کرد: تمام ملت
ها و مسوولان نظام
هاي سياسي دنيا مي بايست با حفظ اقتدار و با ايجاد تعامل و احترام متقابل عمل نمايند.
حسن
زاده ادامه داد: امروز مسئولان کشور و فعالان اقتصادي مي بايست با همکاري و هم افزايي بيشتر، در اصلاح و رفع موانع موجود تلاش نمايند.
وي خاطرنشان کرد: شرايط سختي براي کشور تحميل شده است به طوريکه عدم دسترسي به بازار جهاني، کاهش دسترسي به تکنولوژي روز دنيا، افزايش هزينه
هاي تامين کالا و مشکلات بي
شمار در انتقال پول و بي ثباتي ارزش پول ملي در مقابل ارزهاي خارجي و نيز توسعه رانت و فساد در دستگاه دولتي مشکلات عمده اي را براي ملت و جامعه صنعتي به وجود آورده است.
رئيس اتاق بازرگاني تبريز متذکر شد: امروز سرمايه
گذار خارجي رغبتي براي حضور در ايران نداشته و حتي سرمايه
گذاران خارجي که قبلا به صورت مشارکتي سرمايه
گذاري کرده بودند به نوعي تلاش به خروج سرمايه خود از کشور را دارند.
وي با بيان اينکه؛ جامعه صنعت، معدن و اقتصاد کشور با تمام شرايط موجود تلاش دارد به توليد خود ادامه دهد، افزود: نگراني هايي اين فعالان را تهديد مي
کند چرا که مديران واحدهاي توليدي حداکثر به مدت 6 ماه مواد اوليه مورد نياز خود را تامين نموده اند ولي سوال اينجاست که بعد از 6 ماه تکليف اين واحدها چه خواهد بود؟
وي اذعان داشت: بدترين روز براي ما روزي است که نتوانيم پاسخگوي کارگران باشيم و يا نتوانيم فعاليت خود را ادامه دهيم.
رئيس اتاق بازرگاني تبريز تصريح کرد: فعالان اقتصادي هيچ گونه برنامه مدوني را در راستاي توسعه اقتصادي کشور نمي
بينند از اين
رو انتظار مي رود متوليان امر با حفظ ارزش
هاي ملي، در رفع نگراني
هاي موجود اقدامات موثري را انجام دهند.
وي اظهار اميدواري نمود: وزراي جديد و ترميم کابينه، توانايي اصلاح شرايط نظام مالي و پولي و قوانين کار و تامين اجتماعي و ... را فراهم نمايد
آل هاشم در بيست و چهارمين همايش توسعه صادرات غير نفتي ايران:
اقتصاد وابسته به نفت، اقتصادي بيمار است
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي گفت: بايد قبول کنيم اقتصاد تک محصولي وابسته به نفت، اقتصادي بيمار است که باعث شده نتوانيم به جايگاه شايسته اي دست يابيم.
حجه الاسلام و المسلمين محمدعلي آل هاشم در بيست و چهارمين همايش توسعه صادرات غير نفتي ايران گفت: در رشد و توسعه کشور عوامل زيادي دخيل هستند، يکي از مهمترين عوامل تاثير گذار توسعه بخش صادرات غير نفتي است.
وي ادامه داد: زماني که صحبت از صادرات غير نفتي و توسعه به ميان مي آيد، در کشوري مثل ما که از ظرفيتهاي بسيار عظيمي برخوردار است، زمينه رسيدن به اين هدف آسان است.
آل هاشم افزود: منطقاً انتظار اين است که هزينه توليد در ايران بسيار پايين تر و در نتيجه قدرت رقابت در بازارهاي بين المللي بالاتر باشد، اما اينکه چرا با وجود اين ظرفيت هاي خدادادي و نيروي انساني هنوز به جايگاه مطلوب نزديک نشده ايم، جاي سوال دارد.
وي ادامه داد: هزينه بالاي توليد در ايران در مقايسه با ساير کشورها و
کيفيت نه چندان خوب ناشي از قديمي بودن فناوري و فرسودگي ماشين آلات است که توان رقابت در بازار جهاني را مي گيرد.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي گفت: وقتي توليد با کيفيت داشته باشيم اما زمينه صادرات را نتوانيم برقرار کنيم، اين توليد هيچ مزيتي براي ما تلقي نمي شود بلکه همزمان با موضوع کاهش هزينه هاي توليد بحث صادرات نيز از اولويت بالايي برخوردار است.
نماينده ولي فقيه در استان افزود: بعد از خروج يک جانبه امريکا از برجام و بازگرداندن تحريم هاي غير انساني، اين موضوع حساسيت مضاعف پيدا مي کند، شرکاي تجاري ايران هم ديگر نمي توانند به طور عادي با ما ادامه همکاري دهند و ادامه کار با آنها هم دشوار است چه برسد به کشورهايي که ذاتا تعامل ضعيف داريم، در اين شرايط ديپلماسي اقتصادي از ساير موارد مهمتر مي شود.
وي گفت: اگر ديپلماسي اقتصادي به عنوان الزام راهبردي مطرح شود مي توان بازار هاي موجود را از طريق ساز و کارهاي خاص حفظ کرد، بايد قبول کنيم اقتصاد تک محصولي وابسته به نفت، اقتصادي بيمار است که باعث شده نتوانيم به جايگاه شايسته اي دست يابيم، اگر از اهداف کلان اقتصادي اين است که به رشد مطلوب دست يابيم بايد تعاملات اقتصادي را با دنيا بهبود بخشيم، اگر توانمندي و ظرفيت ها را متمرکز کنيم و به عنوان الزام راهبردي به آن نگاه کنيم مي توانيم از موانع عبور کنيم.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي ادامه داد: نوسانات قيمت ارز و کمبود مواد اوليه باعث شده که کارخانجات با کمبود نقدينگي مواجه شوند و کالاهاي اساسي نيز که با ارز 4200 توماني تهيه شده با نرخ مصوب براي مصرف شهروندان عرضه نمي
شود بلکه با نرخ ارز آزاد و چندين برابر قيمت به مردم عرضه مي
شود.
آل هاشم گفت: چند نرخي بودن ارز اين وضعيت اقتصادي را به وجود آورده و بايد دولت براي تک نرخي کردن ارز اهتمام کند و وزارت امور خارجه نيز بايد براي ديپلماسي اقتصادي و پيدا کردن بازارهاي خارجي اهتمام ويژه داشته باشد.
رئيس کميسيون کشاورزي مجلس:
واگذاري
به غير اهل، مهم
ترين مشکل واحدهاي توليدي در واگذاري
ها
رئيس کميسيون کشاورزي مجلس گفت: متاسفانه مهم
ترين مشکل در واگذاري واحدها در کشور اين است که هر کسي قيمت بالا داد به آن واگذار کنيم و اصلا با اهليت طرف کاري نداريم.
احمدعلي کي
خواه در بيست و چهارمين همايش ملي توسعه صادرات غيرنفتي کشور با عنوان «ديپلماسي اقتصادي» اظهار کرد: سرمايه، نيروي انساني، منابع طبيعي و ارز خارجي از جمله عوامل توسعه است.
وي با تاکيد به اينکه صادرات نفت و ميعانات گازي منبع اصلي درآمد کشور است، گفت: سياست بهره
برداري منابع نفتي به سطح تکنولوژي بستگي دارد و برخي
ها معتقد به حفظ اين منابع بوده و برخي
ها آن را وابسته به تکنولوژي مي
دانند.
رئيس کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: اگر بخشي از هزينه
هاي محدود ارزي را روي فرش سرمايه گزاري مي کرديم قطعا بيشتر از صنعت خودروسازي در اقتصاد کشور اثرگذار مي بود.
رئيس کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به کمبود سرمايه و مشکلات فراوان در زمينه صادرات بخش کشاورزي، گفت: برخي از مشکلات اين حوزه ناشي از نحوه اخذ ماليات است چراکه وقتي با توليدکنندگان کشاورزي صحبت مي
شود، آنها اذعان مي کنند که بدون دليل و سند ماليات اخذ مي شود.
وي تاکيد کرد: ما چهار دهه نرخ ارز را ثابت نگاه داشتيم که ضررهاي غير قابل جبراني را به بخش کشاورزي وارد ساخت.
کي
خواه با بيان اينکه چه کسي پاسخگوي اين همه هزينه در طول 40 سال است، گفت: متاسفانه مهم
ترين مشکل در واگذاري کشور اين است که هر کسي قيمت بالا داد به آن واگذار کنيم و اصلا با اهليت طرف کاري نداريم.
کي
خواه ابراز کرد: متاسفانه توسعه به صورت سنتي مديريت مي
شود و با اين وضع نمي
توان شاهد رشد و توسعه بود.
وي با اشاره به اعلام قيمت خريد گندم به ميزان يک هزار و 470 تومان، گفت: منطق دولت براي اعلان اين قيمت چيست و با وجود 30 درصد تورم و افزايش هزينه
ها چرا بايد به قشر مستضعف فشار وارد کرد.
وي ادامه داد: دولت به بهانه حمايت از مصرف کننده از جيب کشاورزان مايه مي
گذارد.
در بيست و چهارمين همايش ملي صادرات غير نفتي:
ژائله: اقتصاد کشور نياز به جراحي دارد
عضو هيات نمايندگان اتاق تبريز و رئيس انجمن صنايع غذايي آذربايجان شرقي با انتقاد از وضعيت موجود، خطاب به دولت تاکيد کرد؛ اقتصاد کشور نياز به جراحي فوري دارد.
يونس ژائله در بيست و چهارمين همايش ملي صادرات غير نفتي ايران در تبريز گفت: امروز همه بايد اول به فکر ايران باشيم، امروز مردم ما دچار مشکلاتي هستند که با کمک هم مي توانيم حل کنيم.
وي افزود: بدخواهان نمي توانند ضربه اي به ما بزنند که قابل حل نباشد، ولي سخنم به نمايندگان مجلس است، از شما مي خواهيم تصميم بگيريد امسال سال بزرگي براي کشور باشد و مي توانيد تصميماتي بگيريد که براي توسعه صنعتي و بخش توليد کشور راهگشا باشد.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تبريز با انتقاد از چند نرخي بودن قيمت ارز، خطاب به دولت تاکيد کرد: ارز نيمايي و سيمايي را جمع کنيد، ما شفافيت ارزي از دولت مي خواهيم. دولت بايد اين لايحه را به مجلس ببرد تا کل يارانه هايي که در قالب انرژي از مرزهاي کشور قاچاق مي شود، جلوگيري شود.
ژائله گفت: اين يارانه ها بايد مستقيما به قشر آسيب پذير داده شود تا درآمد قشر آسيب پذير افزايش يابد و سرمايه ملت هدر نرود.
وي خطاب به نمايندگان مجلس تاکيد کرد: چرا به حرف هايي که مي زنيد عمل نمي کنيد؟ در حالي که امکانات دست شماست.
رئيس انجمن صنايع غذايي افزود: دچار تحريم هستيم، اما بايد تسليم شويم؟ يا اراده کنيم که از اين وضعيت بيرون بياييم؟ استان هاي شمالي ظرفيت اين را دارند که به تنهايي ميلياردها دلار براي کشور، ثروت توليد کنند و اين در شرايطي تحقق خواهد يافت که بخش خصوصي در جايگاه واقعي خود قرار گيرد.
ژائله ادامه داد: امروز در مورد صادرات غير نفتي صحبت مي کنيم ولي اقداماتي موثري در اين مورد انجام نداده ايم.
وي با اشاره به اين نکته که اگر کارگر واحد هاي توليدي و صنعتي حقوق مناسب نگيرد انگيزه کافي براي کار نخواهد داشت افزود: اگر به اين موارد توجه نکنيم، نمي توانيم انتظار توسعه اقتصادي را داشته باشيم.
وي در خصوص بازگشت ارز صادرکنندگان به سامانه نيما گفت: دولت به فکر بازگشت ارز به کشور است، و بخش خصوصي ارز حاصل از صادرات را براي تامين مواد خام مورد نياز خود به کشور بر مي گرداند ولي نگران آن است که رانت ايجاد شود.
ژائله تاکيد کرد: سرمايه بخش خصوصي در ماه هاي اخير به يک سوم تنزل يافته است، و انتظار مي رود که در شرايط سخت اقتصادي دولت با در نظر گرفتن معافيت هاي مالياتي از توليدکنندگان حمايت و از فشارهاي وارده بر بخش خصوصي بکاهد.
حضور مديرکل بندر ترابزون ترکيه در همايش ملي توسعه صادرات غير نفتي ايران در تبريز
وي با اشاره به مشترکات فرهنگي دو کشور، بندر ترابزون را دروازه بندري به اروپا خواند.
مديرکل بندر ترابزون ترکيه گفت: در قراردادهاي بين دو کشور ايران و ترکيه بندرترابزون به صورت بندر مشترک در راستاي توسعه اقتصادي دو کشور بيان شده و ما حاضريم براي گسترش همکاريها، موانع موجود را هموار سازيم.
«مظفر آرميش» در بيست و چهارمين همايش ملي توسعه صادرات غير نفتي ايران در تبريز گفت: ترابوزان با تاريخي 4هزار ساله، دروازه دريايي بر روي جاده ابريشم بوده و با دارا بودن موقعيت جغرافيايي استراتژيک در دوران عثماني قريب به 16 سرکنسولگري در اين شهر وجود داشت که در گذر زمان يک سرکنسولگري باقي است که آن هم کنسولگري ايران است که در همين راستا ايران از جايگاه ويژه اي در نزد ملت و دولت ترکيه برخوردار است.
مدير بندر ترابزون در خصوص گسترده بودن روابط دو جانبه ايران و ترکيه گفت: در زمان جنگ تحميلي بندر ترابزون به عنوان يک بندر لوجستيک براي ايران ايفاي نقش نموده و اتاق بازرگاني ترابزون و تبريز روابط گسترده اي با هم دارند و تحريم براي ما معني ندارد.
وي تاکيد کرد: بندر ترابزون هميشه با آغوش باز از تجار ايراني استقبال مي کند و دو طرف بايد تلاش نمايد تا مشکلات موجود به منظور گسترش روابط دو جانبه مرتفع گردد.
آرميش در خاتمه ياد آور شد: همانطور که مي دانيد اردوغان پس از انتخابش به رياست جمهوري ترکيه اولين سفر خارجي خود را ايران نمود خود و در اين سفر قراردادي مبني بر بهره برداري از بندرترابزون به صورت مشترک منعقد شد.
شافعی رئيس اتاق بازرگاني ايران:
سهم ايران از بازار صادرات جهاني 24 صدم درصد است
رئيس اتاق بازرگاني کشور با بيان اينکه در سه الگوي مطرح شده براي صادرات بين زمين و آسمان مانده
ايم، گفت: همه اين مشکلات از آنجا نشات مي گيرد که ما برنامه
اي براي حل مسائل و مشکلات اقتصادي کشور نداريم.
غلامحسين شافعي در بيست و چهارمين همايش ملي توسعه صادرات غيرنفتي کشور با عنوان «ديپلماسي اقتصادي» در تبريز اظهار کرد: الگوهاي توسعه اقتصاي را مي توان به طور کلي در سه دسته توسعه درون
گرا، برون
گرا و مختلط تقسيم نمود.
وي با اشاره به اينکه الگوي تکيه بر امکانات داخلي و راهبرد جايگزيني واردات در اقتصاد کشور همان الگوي درون
گرا بوده و مدام آن را تجربه و تکرار کرده
ايم، گفت: از اجراي اين الگوي اقتصادي در عرصه جهاني نه تنها نفعي نبرديم بلکه زيان قابل توجهي نيز ديده ايم.
رئيس اتاق بازرگاني کشور با اشاره به الگوي اقتصاد آزاد و مالکيت خصوصي و نقش حداکثري و پيوند با اقتصاد جهاني، توضيح داد: از اين الگو نيز نتوانستيم نتايج ارزنده
اي را به دست بياوريم چرا که در عمق انديشه
هاي خود اعتقادي به آن نداشتيم.
شافعي با بيان اينکه در سه الگوي مطرح شده بين زمين و آسمان مانده
ايم، اضافه کرد: منشاء همه اين مشکلات از آنجا نشات مي گردد که ما برنامه مشخصي براي اصلاح وضعيت اقتصادي کشور نداريم و اگر مباحثي مطرح مي شود، مباحث مطرح شده بيشتر از آنکه برنامه اقتصادي باشند ابزاري هستند که فکر مي
کنيم مي
توانند ما را به توسعه اقتصادي برسانند.
وي در ادامه خاطر نشان کرد:توفيق صادرات بدون توليد و پشتوانه قوي امکان
پذير نيست و براي صادرات قوي بايد يک توليد قوي داشته باشيم که اقتصاد مقاومتي ميتواند اهرم قوي توليد و صادرات باشد.
رئيس اتاق بازرگاني کشور در خصوص سهم مانده تسهيلات کل نظام بانکي در 10 سال گذشته گفت: در 10 سال گذشته سهم مانده تسهيلات کل نظام بانکي براي صادرات غيرنفتي از 1 درصد به 2/2 درصد رسيده است.
وي در خصوص رفتارهاي اقتصادي مديران ارشد اقتصادي کشور گفت: برنامه
ريزان و سياست
گذاران در موضوع اقتصاد با يک دست گلوي خود را فشار مي
دهند و با دست ديگر طلب کمک مي
کنند به طوريکه هر مشکلي که ايجاد مي
شود ناشي از اقدامات و رفتارهاي خودمان است.
وي با بيان اينکه شعارهايي از قبيل صادرکنندگان سربازان فداکار و سرداران شريف اقتصادي کشور هستند گفت: از يک طرف ما مدام شعار هايي از اين دست را مي شنويم و از طرف ديگر صادر کنندگان متهم هستند که ارز صادراتي را به کشور بر نمي گردانند در حالي که صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات را هميشه به کشور برگردانده اند.
رئيس اتاق بازرگاني کشور با تاکيد به اينکه در بخش توليد و صادرات با وجود مسائل و مشکلات يک فرصت بي
بدليل به وجود آمده است که خودمان اين فرصت را مي
سوزانيم، گفت: در حال حاضر در صنعت پوشاک با وجود همه مشکلات فرصت بي
بديل ايجاد شده که حتي قاچاق نيز نمي
تواند با آن مقابله کند که البته اين شامل توليدات ديگري هم مي
شود.
شافعي اذعان داشت: صادرات در بيشتر موارد توجيه ارزي دارد ولي آن قدر که برخي مسوولان حرف
هاي حماسي مي
زنند، نيست.
وي در اين خصوص گفت: سهم ايران از بازار صادرات جهاني24صدم، درصد است و اصلا رقم قابل توجهي در مقابل بازارهاي جهاني نيست و اين در حالي است که کشور ايران داراي ظرفيت
هاي بي همتاي اقتصادي و تجاري است که مي بايست مورد بهره برداري قرار گيرد.
رئيس اتاق ايران در خصوص اقدامات غير کارشناسي مسئولان اقتصادي کشور گفت: در اخبار شنيدم که گمرکات کشور را گمرکات تخصصي در صادرات کرده
اند و اين يک تصميم عجولانه است وانتظار داريم دولت تعجيل و دستپاچگي را کنار بگذارد و تاکيد مقام معظم رهبري مبني بر توجه به بخش خصوصي را اجرا کند.
وي با بيان اينکه رهبر معظم انقلاب در ديدار خود با هيات دولت در هفتم شهريورماه تاکيد کردند که نظر اتاق بازرگاني را خوانده و اجرا کنيد، گفت: علت فرمايش معظم له از آنجا ناشي مي شود که ايشان نظرات بخش خصوصي در تصميم
گيري ها را غايب ديده و لازم دانسته
اند.
مشاور و دستيار ويژه وزير صمت:
صادرات غيرنفتي کشور از مرز 30 ميليارد دلار گذشت
مشاور و دستيار ويژه وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: در هشت ماهه سال جاري 30 ميليارد دلار صادرات در کشور انجام گرفته است که اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال قبل3/13 درصد افزايش داشته است.
صادق نجفي در بيست و چهارمين همايش ملي توسعه صادرات غيرنفتي کشور با عنوان «ديپلماسي اقتصادي» اظهار کرد: در مدتي که آقاي دکتر رحماني به عنوان وزير صمت حضور دارند چند هدف از جمله جلب اعتماد صاحبان صنعت و توليد کشور را در برنامه خود در نظر گرفته اند.
وي در خصوص اهميت بخش خصوصي در ديدگاه وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: اولين جلسه آقاي رحماني در وزارت
خانه با حضور رئيس اتاق بازرگاني ايران و فعالان اقتصادي بخش خصوصي برگزار شد.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني دومين استراتژي وزير صمت را اهميت دادن به فعالان بخش خصوصي و هفکري و هم افزايي با اين بخش خواند و افزود: از ديدگاه آقاي رحماني هميشه يک طرف موضوع اتاق بازرگاني و انجمن
ها و تشکلهاي بخش خصوصي است.
وي بازنگري قوانين و اصلاح آنها براساس شرايط روز به منظور حمايت از توليدکنندگان و صادرکنندگان را از ديگر برنامه
هاي وزارت صمت خواند.
مشاور وزير صمت تاکيد کرد: در دوره تصدي گري آقاي رحماني وظيفه خود مي دانم که به عنوان رابط و هماهنگ کننده ايفاي نقش نمايم و اميدوارم بتوانم همدلي و هم
افزايي لازم در راستاي توسعه اقتصادي کشور را فراهم نمايم.
نجفي با تاکيد به ارتباط هر چه بيشتر با کشورهاي همسايه از جمله ترکيه، بيان کرد: بندر ترابزون ظرفيت
و فرصت خوبي براي صادرات محصولات و کالاهاي توليد کشور است. وي متذکر شد: ارتباط با کشورهاي هدف براي صادرات و واردات بسيار مهم است و بايد براي توسعه صادرات کشور از آنها بهره
مند شويم.
وي با بيان اينکه محصولات و کالاهاي ايراني نسبت به قيمت ارز، بسيار ارزان عرضه مي
شود، گفت: در هشت ماهه اخير 30 ميليارد دلار صادرات در کشور انجام گرفته است که ميزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل 3/13افزايش داشته است.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ادامه داد: 56.7 از افزايش صادرات مربوط به کالاهاي معدني و کشاورزي است از اين
رو معادن کشور و استان مي توانند جايگاه نفت در اقتصادي کشور را کسب نمايند.
وي خاطر نشان کرد: معادن مس و نفلين سينيت سراب از جمله پتانسيل
هاي بزرگي براي کشور است و اميدواريم کارخانه کاتد و نفليت سينيت هر چه زودتر شکل گيرد.
مشاور و دستيار ويژه وزير صمت با اشاره به اينکه طبق آمار و ارقام موجود در زمينه صادرات کشاورزي و معدني ظرفيت بزرگي داريم، گفت: توسعه مراکز مبادله
اي در کشورهايي از جمله آلمان، ترکيه، کره، ژاپن و... از جمله راهبردهاي ديپلماسي اقتصادي کشور است.
وي با تاکيد به اينکه دشمن با تمام توان خود براي تحريم کشور اقدام نموده است، افزود: اولويت اول همه ما بايد جمهوري اسلامي ايران باشد تا بتوانيم بر همه مشکلات فائق آييم.
مشاور وزير صمت در خصوص صدور کارت هاي بازرگاني گفت: در صدور کارت هاي بازرگاني دقت شود تا از مسائل و مشکلات مطرح شده در اين خصوص جلوگيري شود.
سرپرست استانداري آذربايجان شرقي:
توسعه صادرات غيرنفتي، نيازمند ديپلماسي اقتصادي قوي است
سرپرست استانداري آذربايجان شرقي با تاکيد بر ضرورت توجه به توسعه صادرات غيرنفتي در کشور گفت: ديپلماسي اقتصادي در داخل و خارج نقش تعيين کننده
اي در توسعه صادرات غيرنفتي دارد از اين رو ما نيازمند تقويت ديپلماسي اقتصادي خود در سطح ملي و بين
المللي هستيم.
جواد رحمتي در بيست و چهارمين همايش ملي توسعه صادرات غيرنفتي در تبريز، اظهار کرد: امروز بايد دستگاه ديپلماسي با تلاشي مضاعف فضا را در آن طرف مرزها براي توليدکنندگان و صادرکنندگان ما تصويب کند و اين مهم با تعامل دو جانبه ميسر خواهد بود.
وي خاطرنشان
کرد: امروز بايد حاکميت ديپلماسي مناسبي را بدون جناح بندي جديدي در دنيا با عقلانيت و تعامل ايجاد کند.
وي با اشاره به شرايط سخت اقتصادي حاکم بر کشور گفت: امروز دوران سختي را مي گذرانيم که به اعتقاد من وضعيت حاکم حاصل از سوء مديريتي است که داشته ايم و راه حل اين مشکلات نيز به مديريت برمي
گردد.
سرپرست استانداري آذربايجان شرقي افزود: افراد بايد در سيستم دولتي مسئوليت هاي خود را درست انجام داده و پاسخگوي عملکرد خود باشند. امروز معنا ندارد بخش دولتي از گمرکي گله مند باشد که زير مجموعه دولت است.
وي با تاکيد بر ضرورت مبارزه با فساد در سيستم اداري گفت : فساد حاکم در سيستم اداري قابل انکار نيست، اين فساد کمر کشور را دارد مي شکند.
رحمتي حمايت همه جانبه از فعالان بخش خصوصي را ضروري دانست و گفت:کسي که در شرايط فعلي کار توليدي مي کند کارش از عبادت بالاتر است، و کسي که براي معيشت حداقلي مردمي تلاش مي کند بايد مورد حمايت و احترام قرار گيرد.
رحمتي خواستار ورود و جدي دولت به بحث موانع و مشکلات فعاليت هاي بخش خصوصي در امر صادرات شد و گفت: به عنوان کارگزار دولت درخواست دارم اين موانع را برطرف کنيم، درد دل
هايي که توسط فعالان بخش خصوصي مطرح مي
شود بايد در جمع هاي تخصصي تبديل به راه کار شده واين راهکارها به دستور العمل تبديل شود و از طريق ارائه لوايح به مجلس موانع قانوني نيز حل شود.
سرپرست استانداري آذربايجان شرقي با تاکيد بر اينکه ديگر زمان صحبت کردن صرف گذشته است خاطرنشان کرد: مشکل ما اين است که ما مديران درآمد و هزينه هستيم و ما آموزش هاي لازم همسو با مدل هاي جديد اقتصادي براي برون رفت از مشکلات را نديده ايم از اين رو براي رفع مشکلات نيازمند همراهي بخش خصوصي هستيم.
وي ادامه داد: حداقل هنر ما در استان اين مي تواند باشد که به عنوان يک
پايلوت از قوانين و مقرارات دست و پا
گير بکاهيم و جلوي رفتارهاي بازدانده را بگيريم.