تاریخ : سه شنبه 31 خرداد 1401
کد 3169

رئیس اتاق تبریز:

آذربایجان شرقی زمینه های مساعد برای فعالیت سرمایه گذاران خارجی را دارد

رئیس اتاق تبریز گفت: آذربایجان شرقی زمینه های مساعد برای فعالیت سرمایه گذاران خارجی را داراست.
به گزارش روابط عمومی اتاق تبریز، یونس ژائله در دیدار با سفیر استرالیا در تهران در محل اتاق تبریز با اشاره به حجم بسیار پایین تجارت بین دو کشور، نسبت‌ به گسترش روابط تجاری میان آذربایجان شرقی و استرالیا ابراز امیدواری کرد و گفت: تبریز از ایام گذشته، شهر تجارت بوده و در واقع تجارت و صنعت در خون مردم این منطقه جریان دارد.
 
وی با اشاره به ظرفیت های متعدد صنعتی و کشاورزی در آذربایجان شرقی، افزود: ارتباطی قدیمی بین تبریز و استرالیا در خصوص صادرات فرش و واردات پشم وجود داشت که امروزه بیشتر، این ارتباط با نیوزلند برقرار است.
 
ژائله همچنین با اشاره به توانمندی آذربایجان شرقی در زمینه‌ی تولید شیرینی و شکلات و همچنین واردات ماشین‌آلات از استرالیا از طریق دبی، خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی پتانسیل بالایی در زمینه‌ی دامپروری و همچنین واردات پشم و نخ دارد که متأسفانه افزایش قیمت جهانی محصولات کشاورزی، وجود تحریم‌ها و مشکلات موجود در نقل‌ و انتقال پول و مسائل بانکی تأثیرات منفی زیادی بر روی تجارت دو کشور و همکاری در زمینه‌ی دارو و مواد غذایی گذاشته‌است.
 
رئیس اتاق تبریز همچنین با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران بهترین منطقه برای سرمایه‌گذاری است، افزود: ارزان بودن حامل‌های انرژی، پایین بودن مالیات، معافیت‌های مالیاتی چندین ساله برای سرمایه‌گذاران خارجی، وجود نیروی کار ماهر و تحصیلکرده، وجود بازار ۵۰۰ میلیون‌نفری پیرامونی و مهم‌تر از همه حمایت دولت از سرمایه‌گذاران خارجی امتیازاتی است که سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند در کشور ما از آن‌ها بهره‌مند شوند.
 
وجود زمینه‌های مستعد در تجارت بین استرالیا و جمهوری اسلامی ایران
 
سفیر استرالیا در تهران نیز با اشاره به تغییر وضعیت پروازی در استرالیا به‌شرایط عادی پس از گذر از دوران کرونا اظهار کرد: تجّار استرالیایی حضور بسیار فعال و گسترده‌ای در دبی دارند و بسیاری از کالاهای استرالیا ابتدا به دبی ارسال شده و سپس به شکل غیرمستقیم به سایر نقاط منتقل می‌شوند.
 
لیندال ساکس ادامه داد: علی‌رغم افزایش قیمت‌های جهانی بسیاری از کالاها، ما هیچ خوشحالی از اعمال تحریم‌ها نداریم اما دارو و مواد غذایی مشمول تحریم‌ها نبوده و می‌توان در این زمینه همکاری کرد.
 
وی تاکید کرد: دولت نقش چندانی در اقتصاد استرالیا ندارد و بخش خصوصی دارای توان بسیار بالا در اقتصاد این کشور است و همچنین به دلیل وجود تعرفه‌های پایین گمرکی در استرالیا، شناسایی زمینه‌های همکاری بین دو کشور ضرورت دارد.
 
سفیر استرالیا در تهران با اشاره به اینکه جامعه‌ی ایرانیان در استرالیا بسیار فعال و تحصیل‌کرده هستند، گفت: زمینه‌های مستعد و مناسبی در تجارت محصولات کشاورزی، معدن، دارو، درمان و آموزش دانشگاهی وجود دارد و بسیاری از تجّار و سرمایه‌گذاران استرالیایی علاقه‌مند به همکاری با تجار ایرانی هستند.
 
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی دارد و به نوعی مرکز تجارتی منطقه محسوب می‌شود و می‌توان از طریق چابهار کالا را به ایران حمل کرده و از طریق ایران به بسیاری از کشورها صادر نمود.
 
ساکس در خاتمه با اشاره به امکان همکاری در زمینه استارت‌آپ ها و دانشگاه‌ها بین دو کشور بر وجود نیروی جوان و تحصیل‌کرده در ایران که ظرفیت بسیار بالایی برای جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند، تاکید کرد.