ژائله، رئیس اتاق تبریز میگوید: باید برای حل مشکلات در درون اتاق بازرگانی مسیر گفتوگو و همدلی را انتخاب کنیم. تشکیلات یا گروهی مانند لوییجرگه میتواند مسیری را برای حل اختلافها پیشنهاد کند.
مدتی است که اتاق ایران و بخش خصوصی با هجمه سنگینی از اتهامات از سمت گروههای مختلف روبرو شده است؛ رئیس اتاق تبریز دراینباره میگوید: وقتی مخاطب چنین نکات منفی را هر روز میشنود شاید اولین مسئلهای که به ذهناش میرسد این باشد که چرا در این مقطع زمانی حساس با اتاق بازرگانی چنین رفتار میشود و منتقدان اتاق بازرگانی به دنبال چه هدفی هستند؟
یونس ژائله به «اتاق ایران آنلاین» میگوید: کشور با تحریم شدید اقتصادی دستوپنجه نرم میکند و دولت در این شرایط تصمیم گرفته جراحی اقتصادی انجام دهد، از سویی اعتراضهایی به گرانی در برخی از نقاط کشور صورت گرفته، کسانی که به فکر تضعیف نهاد اتاق بازرگانی هستند چرا چنین میکنند و به دنبال چه هستند؟
او ادامه میدهد: در شرایط دشوار اقتصادی کشور، بخش خصوصی باید خود مسائل و مشکلات خود را با همفکری و همدلی با همدیگر حل کند نه اینکه باری بر دوش دیگران باشد. البته هیچکس بیایراد نیست. ولی نکتهای که من به آن تأکید میکنم این است که بهجای اینکه اختلافها و اتهامها را به فضای عمومی منتقل کنیم اول در درون نهادی که ۱۳۸ قدمت دارد، بنشینیم و برای حل اختلافها همفکری و همدلی کنیم. ما نباید همدیگر را به اتهامهایی چون فساد و رشوه متهم کنیم. این موارد آسیب جدی به بخش خصوصی و شان تکتک افراد میزند.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران میگوید: هیچ نهادی بدون مسئله و مشکل نیست و درباره همه سطوح تصمیمگیری صادق است اما راهحل مسائل اتهامزنی و برچسبزنی نیست. من دلسوزانه از همه همکاران خود میخواهم که میتوانیم در کنار هم از این گذرگاه سخت عبور کنیم.
ژائله میگوید: هیات نمایندگان، هیات رئیسه را انتخاب کردهاند و ما نباید در این شرایط حساس پشت بخش خصوصی را خالی کنیم و به نهاد بخش خصوصی ضربه بزنیم. به نظر من لازم است اقدامات جدی در اتاق انجام شود ولی هیچکدام از این موارد، دلیلی بر تفرقه و اتهامزنی نیست و بازهم تأکید من گفتوگو و همدلی با هم است.
رئیس اتاق ایران تأکید میکند: در گفتوگو حتماً راهحل سازنده پیدا میشود. اتاقهای بازرگانی سراسر کشور، در این شرایط مسئولیت بسیار سنگینی بر عهده دارد و ما نباید با اختلافافکنی، فرصتسوزی کنیم. امسال واقعاً سال سرنوشتسازی بر اقتصاد کشور است و ما همه باید دست در دست هم برای عبور اقتصاد کشور از شرایط سخت تلاش کنیم.
ژائله میگوید: من هم با تغییرات در اتاق موافق هستم ولی با نابود کردن بنیانها موافق نیستم. هیات رئیسه در اتاقهای سراسر کشور بدون هیچ حقوق و دستمزدی فعالیت میکنند و ما باید قدردان زحمات این افراد باشیم نه اینکه مدام مانعی بر مسیر کار قرار دهیم.
او پیشنهاد میکند: من البته در بدنه بخش خصوصی اراده جدی برای حل مشکلات میبینم و فکر میکنم با گفتوگو در گروهی مانند «لویی جرگه» میتوانیم مشکلات خود را مطرح کنیم و با کمک فعالان اقتصادی پیشکسوت راهحلی برای عبور از وضع موجود پیدا کنیم.