هیاتی دانشگاهی و صنعتی از چین به سرپرستی چن ژیونگ وِی به منظور گسترش همکاری دانشگاهی، صنعتی و تجاری در محل اتاق تبریز حضور یافته و با مسئولان اتاق، فعالان دانشگاهی، صنعتی و تجاری استان دیدار و در خصوص گسترش همکاری دو جانبه گفتگو نمودند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز صمد حسن زاده رئیس اتاق تبریز با قدردانی از حضور هیات چینی خاطر نشان کرد : استان آذربایجان شرقی و جمهوری اسلامی ایران در تمام زمینهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و... علاقمند همکاری با کشور چین می باشد.
رئیس اتاق تبریز با توجه به ترکیب هیئت چینی گزارشی از وضعیت اقتصادی و دانشگاهی استان ارائه داد. وی در این خصوص گفت: تبریز از قدیم الایام یکی از قطبهای صنعتی و تجاری ایران محسوب می شود و در بخش های مختلفی همچون ؛ پتروشیمی، قطعه سازی، خودرو، ماشین سازی، تراکتور سازی صنایع غذایی، صنایع معدنی و... از مزیت های ویژه ای برخودار است.
حسن زاده با اشاره به مشوق ها و حمایت های در نظر گرفته شده از طرف دولت ایران برای سرمایه گذاران خارجی، افزود: با در نظر گرفته شده شرایط حال حاضر کشور همکاری و مشارکت برای تولید مشترک و صادرات به کشور های ثالث به خصوص کشورهای عربی مهیا است.
رئیس اتاق تبریز وجود منطقه آزاد ارس و نمایشگاه بین المللی تبریز که سالانه حدود 60 نمایشگاه در آن برگزار می شود را از جمله بسترهای لازم برای شناخت بیشتر از ظرفیت های صنعتی تولیدی و تجاری دو کشور خواند و خاطر نشان کرد: معافیت های مالیاتی و مشوق های در نظر گرفته شده برای فعالیت در مناطق آزاد می تواند فرصت خوبی برای همکاریها دو حانبه گردد.
وی شرایط جدید ایجاد شده را فرصتی برای گسترش همکاری های دو جانبه در تولید و صادرات به کشور های ثالث با بهره مندی از مزیت های دو جانبه به خصوص تکنولوژی های برتر چینی خواند و اصلاح برنامه های محیط زیستی با بهره مندی از فن آوری های دانش بنیان را از جمله مزایای گسترش روابط دو جانبه خواند.
حسن زاده در خصوص ظرفیت های دانشگاهی تبریز و استان خاطر نشان کرد: قرار گرفتن تبریز در مسیر جاده ابریشم علاوه بر رونق تجارت سبب رونق فرهنگی و علمی در این شهر شده است که ایجاد دانشگاه ربع رشیدیه با هفتصد سال قدمت و حضور اساتیدی از کشورهای چینی، هند، مصر و تدریس در دانشکده های آن از جمله ویژگی های علمی و فرهنگی این شهر کهن در طول تاریخ است که امتداد آن در عصر معاصر را در ایجاد دارالفنون و دانشگاه تبریز میتوان یافت که امسال جشن هفتادمین سال تاسیس آن برگزار خواهد شد. وی با اشاره به این نکته که شهر تبریز به عنوان دومین شهر دانشگاهی ایران بعد از تهران است خاطر نشان کرد: دانشگاههای این شهر از نظر رتبه بندی های بین المللی از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. ایشان با اشاره به دیگر ظرفیت های دانشگاهی و علمی شهر تبریز و استان خاطر نشان کرد: پارک علم و فناوری از دیگر مراکز علمی کاربردی کشور محسوب می شود که شرکتهای دانش بنیان را در خود جای داده است که در زمینه های همچون محصولات شیمیایی، پلاستیک و پلیمر، نانو تکنولوژی، فناوری اطلاعات، علوم کامپیوتر، مکانیک، قطعه سازی خودرو، الکترونیک و فیزیک، مدیریت کسب و کار و تجارت فعالیت می نماید.
رئیس اتاق تبریز با تاکید بر این نکته که اتاق تبریز به عنوان یک انجمن و نهاد اقتصادی و اجتماعی برای تسهیل روابط اقتصادی بین المللی از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد اظهار امیدواری نمود: تعامل سازنده هئیت چینی و فعالان اقتصادی استان باعث گسترش روابط دو جانبه گردد.
وی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور در مواجه با تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران از نمایندگان دولت و مردم چین که در اتاق تبریز حضور یافته اند خواست تا با توجه به مشکلاتی که در خصوص انتقال ارزی و تبعات آن در انتقال و تبدیل ارز با کار مزد8 تا 18 درصد اقدام موثری انجام دهند و در شرایط کنونی با همکاری های مضاعف و صادقانه برای عبور از بحران به مردم و دولت ایران کمک نمایند.
و برای ارتباط مستمر و موثر تجاری در اخذ ویزا برای شرکت تولید و صنعتی برای شرکت در نمایشگاهای بین المللی فعالان اقتصادی را یاری نمایند .
چن ژیونگ وِی مسئول هیئت چینی با یاد آوری این نکته که برای اولین بار 18 سال پیش به ایران سفر نموده خاطر نشان کرد: در طول سال بیش از 8 بار به ایران سفر می کند و در زمینه چراغ های LED و قطعه سازی فعالیت می نماید. وی در خصوص حوزه های فعالیت هئیت چینی گفت: اعضای این هیات اقتصادی در زمینه های کشاورزی، گردشگری، امور مالی، تجهیزات کشاورزی هوشمند، صنایع شیمیایی، انرژی خورشیدی، فناوری های محیط زیست، سیستم تهویه مرکزی، سرمایه گذاری مالی قطعات خودرو، سیستم های ماهواری و... فعالیت می نماید و علاقمند مشارکت و سرمایه گذاری مشترک با طرف ایرانی هستند.
عباس زاده مدیر کل امور اقتصادی و دارایی و رئیس ستاد سرمایه گذاری استان شرایط فعلی اقتصاد ایران و استان را برای همکاری های دو جانبه با کشور چین مناسب خواند و با اشاره به حمایت های همه جانبه دولت از همکای با فعالان اقتصادی چین در خصوص مشوق ها و حمایت های در نظر گرفته شده در قانون کشور خاطر نشان کرد: دولت با تصویب قوانین و مقررات در سدد حمایت های همه جانبه از سرمایه گذار خارجی است و در این خصوص معافیت ها و تضمین های لازم را از اصل و سود سرمایه ، سرمایه گذار خارجی را در نظر گرفته است.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان با تاکید بر این نکته که هئیت چینی با ترکیبی هوشمندانه با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور و استان در اتاق تبریز حضور یافته است اظهار امیدوار ی نمود: سرمایه گذاران چینی در زمینه معدن و قطعات خودرو با طرف ایران همکاری و مشارکت نمایند.
رئیس ستاد سرمایه گذاری استان از طرف چینی خواست با توجه به غنا و تنوع معدنی استان و با در نظر گرفتن حمایت های قانونی از سرمایه گذاران خارجی در استان، بخصوص بخش معدن بیشتر در این حوزه حضور یابند. وی اظهار امیدواری نمود تفاهم نامه دو جانبه فعالان اقتصادی استان و فعالان اقتصادی چین امکان مشارکت بیشتر با هدف توسعه دو جانبه را محقق نماید.
بعد از سخنرانی های رسمی صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی استان با اعضای هئیت چینی به صورت رو در رو گفتگو نمودند.