جلسه کارگروه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی با موضوع بررسی مشکلات زیرساختی حوزه آب شهرک هاشمی رفسنجانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق تبریز، جلسه کارگروه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی با موضوع بررسی مشکلات زیرساختی شهرک هاشمی رفسنجانی و فاز توسعه و ارائه راهکار جهت برون رفت از مشکلات موجود شهرک در اتاق تبریز برگزار شد.
حمید وطن دوست، روابط عمومی شرکت دورنا باتری در این جلسه گفت: در ابتدای کار بر اساس مشاوره هایی که با اداره شهرک ها صورت گرفت، سرمایه گذاری در شهرک هاشمی رفسنجانی توصیه و قول یکسری امکانات داده شد که در قراردادها هم لحاظ شده ولی متاسفانه هیچکدام به طور کامل عملی نشده است.
وی ادامه داد: در قرارداد حداقل 5/1 لیتردر ثانیه آب لحاظ شده است ولی حتی قادر به استفاده از 2/0 لیتر نیستیم و مجبور شدیم روزانه 3 تانکر آب خریداری کرده و به مجموعه انتقال دهیم حتی در مورد برق قول 2 مگاوات را داده بودند ولی تنها یک مگاوات اختصاص دادند.
وطن دوست ادامه داد: در جواز توسعه درخواست 4 مگا برق داریم و مقداری از هزینه را نیز پرداخت کرده ایم ولی برق صوفیان اعلام کرد که قادر به تامین هیچ گونه برق اضافی نبوده و شهرک نیز در این باره جوابگو نمی باشد. برای تولید آب مقطر جهت تولید صفحات باتری به آب نیاز داریم و زمانی که قادر نیستیم آب خریداری کرده و انتقال دهیم، بخش تولید خاموش می شود.
وی گفت: برای انتقال خط فاضلاب و همچنین آنتن دهی موبایل و اینترنت مشکل بسیاری داریم.
ابراهیم اسدی، مدیر عامل شهرک صنعتی هاشمی رفسنجانی نیز گفت: این شهرک حدود 15 سال پیش تاسیس شده است که از ابتدای تاسیس مشکل آب وجود داشته و همچنان پابرجا است و در طول سال ها در تمامی جلسات رسمی و غیر رسمی و یا جلسات هیات مدیره، مسئله آب به طریقی مطرح شده است.
حسین ابوعلی، مدیر عامل شرکت زیبا سرام مروارید نیز گفت: دلیل اصلی این مشکلات این است که شروع سرمایه گذاری در این منطقه بدون مطالعه صورت گرفته ولی در حالت فعلی میزان آب موجود، جوابگوی آب مورد نیاز کارخانه ها نیست. این موضوع را در نظر داشته باشیم که در منطقه "قم تپه" اراضی قابلیت کشاورزی را ندارند و نباید در این شهرک اقدام به کاشت درخت کرد و باید برای فضای سبز موجود برنامه ریزی کرد.
وی گفت: پیشنهاد من برای نتیجه دهی بلند مدت، استفاده از آب سد "سینیخ چای" است که طبق آمار سال های گذشته سالانه حدود 15 هزار مترمکعب آب دارد و با این کار مشکل اساسی سرمایه گذاری خارجی و بعثت و شهرک هاشمی رفسنجانی قابل حل خواهد بود.
سهراب فیض زاده، معاون فنی شهرک های صنعتی استان نیز گفت: قبل از احداث شهرک های دولتی حتما امکان سنجی صورت می گیرد حتی برای شهرک های غیر دولتی هم این کار انجام می شود. در غیر این صورت از طرف شورای برنامه ریزی مصوب نخواهد شد .
وی گفت: طبق امکان سنجی و ارزیابی صورت گرفته، وسعت در نظر گرفته شده برای این شهرک 300 هکتار است که بعد از تایید مجمع که وزیر نیرو و وزیر جهاد نیز در این مجمع حضور دارند، در هیات دولت به عنوان شهرک صنعتی تخصصی صنایع ساختمانی مصوب شده؛ با قبول این موضوع که مشکلاتی وجود دارد ولی عدم احداث شهرک چاره کار نیست.
فیض زاده ادامه داد: از طرفی متقاضیان به دلیل بحث نیروی انسانی و تخصصی، نواحی دور از مرکز را برای سرمایه گذاری قبول نمی کنند. اگر اعلام کنیم که در شهرک بر اساس قانون هوای پاک توسعه ای صورت نگرفته و شرکت ها مجبور به انتخاب نواحی خارج از شهرک هستند، در این صورت تغییر کاربری در اراضی زراعی صورت می گیرد.
وی گفت: در خصوص "سینیخ چای" مجوز 10 لیتر در ثانیه از سد امند را صادر کرده اند. با توجه به اینکه آب این رود به صورت فصلی است، تنها راه انتقال، از طریق سد خواهد بود. خط انتقال این آب را آماده کرده ایم ولی متاسفانه فعلا قادر به بهره برداری نیستیم. در اولویت درخواست مجوز چاه ها را داریم تا شروع به حفاری کنیم.
مجتبی جلیل زاده، معاون بهره برداری آب منطقه ای نیز گفت: در خصوص "سینیخ چای" آمادگی همکاری داریم. 100 لیتر بر ثانیه از پساب برای شهرک بعثت اختصاص داده ایم ولی اقدام لازم انجام نشده است.
فرزام مومنی، مسئول حفاظت بهره برداری آب های زیرزمینی استان نیز گفت: اگر 20 سال پیش مطالعه دقیق یا ظرفیت سنجی از حیث تامین منابع آب و یا زیرساخت های منطقه به عمل می آمد با حداقل معیار های فنی، نباید شهرک ها آنجا احداث می شدند.
وی ادامه داد: قبل از احداث شهرک ها، در مورد تامین آب حتما باید استعلام صورت گیرد تا در مقابل عمل انجام شده قرار نگیریم. در خصوص انتقال چاه، بررسی های لازم را انجام داده، مکان یابی و جابجایی حریم ها را در نظر می گیریم.