استاندار آذربایجانشرقی: همه موارد اشاره شده توسط تولیدکنندگان در جلسه، میتواند در بهبود فضای کسب و کار موثر باشد، اما وزن موارد نیز بسیار مهم است و باید روی چند عامل مهمی که وزن اساسی دارند متمرکز شویم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق تبریز دکتر مجید خدابخش استاندار آذربایجان شرقی در این نشست با اشاره به این نکته که می بایستی با طبقه بندی مسائل و مشکلات موجود در حل آنها به صورت عملیاتی اقدام کنیم در خصوص حمایت از کالای ایرانی در سال جاری خاطر نشان کرد: کیفیت محصولات تولیدی بهترین راهکار ترغیت مردم برای استفاده از محصولات ایرانی است.
استاندار آذربایجانشرقی ابراز داشت: همه موارد اشاره شده توسط تولیدکنندگان در جلسه، میتواند در بهبود فضای کسب و کار موثر باشد، اما وزن موارد نیز بسیار مهم است و باید روی چند عامل مهمی که وزن اساسی دارند متمرکز شویم.
خدابخش تصریح کرد: بهبود فضای کسب و کار برای سرمایهگذاران جدید یک بحث و برای واحدهای موجود 30 ساله بحثی دیگر است که این تمایزات را باید در مدیریت امور لحاظ کنیم و با طبقه بندی مسائل و مشکلات موجود در حل آنها به صورت عملیاتی اقدام کنیم. وی در خصوص حمایت از کالای ایرانی در سال جاری خاطر نشان کرد: کیفیت محصولات تولیدی بهترین راهکار ترغیت مردم برای استفاده از محصولات ایرانی است.
خدابخش با بیان اینکه اگر 6 میلیارد دلار در استان سرمایهگذاری داریم هر روز 4 ساعت از وقتم را صرف حل مشکلات این سرمایهگذاریها و مدیریت آن خواهم کرد، افزود: در سال گذشته 2 میلیارد و 400 میلیون دلار صادرات غیرنفتی ما بوده و تبریز تولید 85 درصد از چرم کشور را به خود اختصاص داده که اینها امیدبخش است، اما در بخشی دیگر صنعت ما با تکنولوژی 30 سال پیش و تفکر مدیریتی 40 سال پیش درجا می زند.
وی خاطرنشان ساخت: آذربایجانشرقی سابقه تولید و تجارت 80 ساله دارد؛ بنابراین ما باید در حمایت از کالای ایرانی الگو و پایلوت باشیم؛ البته باید از کلی گویی خارج شویم و کار عملیاتی کنیم.
صمد حسن زاده رییس اتاق تبریز نیز با تبریک سال جدید اظهار امیدواری کرد که رهنمودهای استاندار آذربایجان شرقی و فعالان اقتصادی استان در اولین جلسه هم اندیشی در سال جدید در توسعه اقتصادی و حل مسائل و مشکلات جامعه اقتصادی استان موثر باشد.
رییس اتاق تبریز با اشاره به تلاش های مستمر فعالان اقتصادی و مدیران بنگاههای اقتصادی در حل نارسایی های موجود در حوزه صنعت خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی و مدیران بنگاههای تولیدی با تمام توان در راستای توسعه اقتصادی کشور تلاش می کنند تا کشور بتواند در تمامی ابعاد به توسعه مد نظر نایل شود. وی با اشاره به این نکته که برخی مشکلات واحدهای تولیدی با برنامه ریزی اصلاحی در سطح استان قابل حل است یاد آورد شد: برخی دیگر از مشکلات می بایستی توسط دولت و مسئولان ارشد کشور حل شود که در این راستا باید استاندار محترم به دولت پیشنهاد دهد.
وی در خصوص قدردانی مردم از مسئولانی که در استان اقدامات موثری در توسعه استان انجام داده اند خاطرنشان کرد: مسئولان تلاشگر در حافظه تاریخی ملت جاودانه اند.
حسن زاده با اشاره به این نکته که در مواردی به مسائل مطرح شده از طرف تشکلها و فعالان اقتصادی توجه لازم صورت نمی گیرد و همین عامل باعث ایجاد مشکلات جدی می شود خاطر نشان کرد: مسئله ارز از جمع آن موارد است که فعالان اقتصادی در ماههای قبل برای رئیس مجلس، بانک مرکزی، وزیر اقتصاد دارایی و ... طی نامه ای نوشته بودند که شرایط دلاری برای کشور برای اقتصادی کشور زیانبار خواهد بود و دولت و سایر قوا می بایست به صورت کارشناسی این مسئله را مدیریت کنند تا آسیبی از این بابت متوجه اقتصادی کشور نشود، چرا که تبعات نوسان نرخ ارز برای تولید کننده و صنعت گر خسارات بزرگی وارد نموده و در چنین وضعیتی واحدهای تولیدی حتی نمی توانند برای سه ماه برنامه ریزی نمایند.
وی یکی از علل را که مردم مشتاق تبدیل ریال های موجود خود به ارز خارجی هستند خاطر نشان کرد: آنها نگران پایان آمدن ارزش پول ملی خواند و خاطرنشان کرد: مردم به خاطر حفظ ارزش سرمایه خود پولهای خود را تبدیل به دلار یا یورو می کنند که مسئولان می بایستی با ایجاد ثبات اقتصادی در جامعه از بروز چنین مباحثی جلوگیری نمایند تا مردم بدون نگرانی به زندگی خود ادامه دهند.
رییس اتاق تبریز با اشاره به این نکته که اعتقاد کامل دارم که مدیران بنگاههای اقتصادی و مسئولان نهایت تلاش خود را برای حل مسائل و مشکلات انجام می دهند خاطر نشان کرد: نقدهای صورت گرفته در این راستا به منظور اصلاح و بهبود وضعیت اقتصاد کشور بوده و اظهار امیدواری کرد که با مشارکت دولت و بخش خصوصی مشکلات پیش آمده در کوتاه ترین زمان ممکن مرتفع گردد تا تکلیف فعالان اقتصادی در راستای توسعه همه جانبه جامعه مشخص شود.
جمشید برزگر نایب رییس اتاق تبریز و رئیس انبوه سازان کشور با اظهار امیدواری از اینکه در سال حمایت از کالای ایرانی با حل مسائل و مشکلات پیش رو در تمامی حوزه های تولیدی و خدماتی شاهد شکوفایی اقتصاد کشور باشیم خاطرنشان کرد: مطمئناً تا فضای کسب و کار بهبود نیابد به نتیجۀ مطلوب و مورد نظر در راستای توسعه اقتصادی دست نخواهیم یافت. وی با اشاره به این نکته که تولید کنندگان جهادگران عرصه اقتصاد کشور هستند یادآور شد: بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط اساتید دانشگاهی و فعالان اقتصادی علل اساسی عدم بهبود فضای کسب و کار در کشور از عدم هماهنگی کارگزاران در ارائه خدمت به فعالان اقتصادی خواند و افزود: عدم هماهنگی کارگزاران به بسیاری از مسائل و مشکلات را در استان دامن می زند وی در همین راستا از مدیریت ارشد استان خواست تا جلساتی در خصوص هماهنگی بیشتر به منظور تسریع اقدامات لازم در حل مسائل و مشکلات اقتصادی استان را مهیا نمایند.
نایب رییس اتاق تبریز، نگاه بخشی به مسائل به خصوص در حوزۀ بانکی را یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در شرایط پیش آمده در اقتصاد کشور خواند و یادآور شد: باید نگاه بخشی در حوزه های همچون؛ معدن، کشاورزی، خدمات و حمل و نقل و ... اصلاح شود و در همین راستا می بایست مدیران ارشد استانی و ملی بسترهای و زیرساخت های لازم در این زمینه را فراهم آورند.وی ایجاد هماهنگی های لازم در خصوص بهبود فضای کسب و کار در کشور را ضروری خواند و یادآور شد: برای اینکه بتوانیم رتبه فضای کسب و کار در کشور را در مقایسه با سایر کشورها بهبود بخشیم به هماهنگی و هم افزایی بین فعالان اقتصادی و دولت نیازمندیم.
بزرگر با تقدیر از اقدام دولت در خصوص مهار قیمت ارز پی گیری های مستمر دولت و فعالان اقتصادی را یکی از اقدامات اساسی رفع مسائل و مشکلات تولید و صنعت خواند و تولید محصولات با کیفیت و کار فرهنگی در رسانه ملی را از جمله عوامل اساسی حمایت از کالای ایرانی خواند و اظهار امیدواری کرد که با همکاری و هم افزایی مسائل و مشکلات حوزه اقتصاد مرتفع و پیام رهبری که حمایت از کالای ایرانی است عملیاتی گردد.
رضا جعفری دبیر انجمن صنایع غذایی استان با قدر دانی جامعه صنعت استان از مقام معظم رهبری به مناسبت نام گذاری سال 97 به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی، حمایت همه جانبه صنعتگران استان از تصمیمات دولت را اعلام و در خصوص رفع مسائل و مشکلات جامعه صنعت خاطر نشان کرد: مسائل و مشکلات جامعه صنعت را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد: اول مسائل و مشکلاتی که فعالان اقتصادی و مدیران بنگاههای می بایستی با همکاری و پشتیبانی از هم، مسائل پیش رو را مرتفع نموده و در جهت پویایی صنعت استان اقدامات مقتضی را انجام دهند و دسته دوم مسائل و مشکلاتی هستند که مسئولان ملی و استانی می بایست در جهات حل و ساماندهی آنها اقدامات لازم را انجام دهند تا در جهت بهبود فضای کسب و کار تحولات اساسی صورت گیرد. وی اصلاح موارد همچون مالیات بر ارزش افزوده که همچون سایر کشورها از مصرف کننده نهایی اخذ گردد را از مسائل و مشکلات دسته دو خواند که باید توسط دولت رفع گردد.
دبیر انجمن صنایع غذایی استان اظهار امیدواری نمود که با تلاش های مستمر فعالان اقتصادی، حمایت دولت و مسئولان استانی، کالای ایرانی ارج و قرب خود را در کشور و بازار های خارجی باز یابد.
ابوالفضل حسنی عضو هیات مدیره خانه صنعت استان در جلسه هم اندیشی فعالان اقتصادی با استاندار آذربایجان شرقی در خصوص مسائل قوانین کار و تامین اجتماعی خاطر نشان کرد: حدود 7 میلیارد دلار طرح سرمایه گذاری در استان آماده اجرا است که 5 میلیارد دلار آن در شورای برنامه ریزی استان مطرح شده است که برای عملیاتی نمودن این طرح ها می بایست فضای کسب و کار استان بهبود یابد. وی در این خصوص افزود: برای بهبود فضای کسب و کار استان و کشور بایستی شیوه مالیات گیری کشوری هم تراز مطالعه گردد تا بتوانیم با استفاده از الگوهای موفق در سطح منطقه و جهان به توسعه اقتصادی مد نظر نایل گردیم. وی با اشاره به این نکته که در کشورهای همچون آمارات ، دبی و سنکاپور و... 4 درصد مالیات اخذ می شود خاطر نشان کرد: با توجه به بررسی های که ازسیستم های مالیاتی کشورهای مختلف به عمل آمده هیچ کدام شبیه کشورمان نیست. وی در همین راستا افزود: اقداماتی از این دست سبب شده تا مدیران بنگاههای اقتصادی کشورمان به جای اینکه دنبال نوآوری و خلاقیت باشند به حسابداران حرفی مبدل گردند که در عدم توسعه یافتگی اقتصادی کشور بسیار موثر است.
عضو خانه صنعت با اشاره به این نکته که در زمان تحریم ها بدترین رفتار را با واحد های تولیدی خود نموده ایم در حالی که سایر کشورها در شرایط مشابه چنین کارهای را انجام نمی دهند یاد آور شد: بروز رسانی قوانین و مقرات برای توسعه اقتصادی ضروری است. وی با اشاره به این نکته که به خاطر عدم به روز رسانی قوانین توانسته ایم به رشد 8 درصد چشم انداز بیست ساله کشور نایل گردیم، تاکید نمود: باید برای توسعه اقتصادی استان و جذب سرمایه گذاری 7 میلیارد دلاری الزامات آن را که بروز رسانی قوانین از مهمترین مباحث آن به شمار می رود را مهیا نمایم. وی توافق سه قوا در نحوه توسعه اقتصادی کشور از جمله اقدامات موثر در بهبود فضای کسب کار کشور خواند و اظهار امیدواری نمود با تحقق این امر به اهداف چشم انداز بیست سال کشور برسیم.
پرویز بیوک عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز با اشاره به این نکته که در بررسی های تاریخی شرایط فعلی کشورما مشابه با شرایط کشور آلمان در سال 1998 است، خاطر نشان کرد: در آن دوره تاریخی در کشور آلمان عدم همسویی سیاست های دولت با نهادهای اقتصادی و نیروی کار سبب شده بود اقتصاد آلمان به رشد مورد نظر نایل نگرد که بعد از همسویی دولت با نهادهای مطرح شده این مشکل مرتفع و آلمان به توسعه ای نایل کشت که الان جزء پیشرفته ترین کشور های جهان به شمار می رود. وی در این خصوص کتاب «رنسانس اقتصاد آلمان» برای مطالعه بیشتر را مطرح نمود. و از مسئولان و فعالان اقتصادی خواست برای رسیدن به این همسویی همکاری های لازم را انجام دهند.
محمد باقر شریف زاده عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز در جلسه هم اندیشی فعالان اقتصادی با استاندارآذربایجان شرقی در خصوص تاثیر نوسانات ارز و بانکها بر اقتصاد کشور خاطر نشان کرد: باید با در نظر گرفتن شرایط و پیچیده گی های اقتصادی و اجتماعی جامعه اقدامات لازم در این خصوص را انجام دهیم.وی با اشاره به نحوه حمایت از کالای ایرانی خاطر نشان کرد: قیمت تمام شده ، کیفیت محصولات تولیدی و خدمات ارائه شد، بهره وری، قانون کار، بیمه، بهره بانکی بالا و... از جمله عوامل تاثیر گذار در حمایت از کالای ایرانی خواند و یادآور شد: اصولا ثبات نرخ ارز در صورت تحقق می باید که نرخ تورم در کشور سه درصد باشد در غیر آن با مسائلی همچون وارادات بی رویه قاچاق کالاو... مواجه خواهیم بود
وی با اشاره به این نکته که هیچ دولتی با پخش خیابانی دلار نمی تواند دوام آورد یا آور شد: باید وضعیت ارز در کشور ساماندهی شود و تورم به صورت کارشناسی مهار و نرخ ارز تعدیل گردد.
شریف زاده در خصوصی وضعیت برخی از واحد های تولیدی که با دلار سه هزار پانصد تومان با طرف های خارجی قرار داد منعقد نموده اند خاطر نشان کرد: افزایش نرخ دلار می تواند منجر به ورشکستی این واحد های تولید گردد که می بایستی دولت در این خصوص اقداماتی لازم را صورت دهد.