بررسی اجرای پروژه امحای پسماند شهری تبريز با پیشرفته ترین تکنولوژی آلمانی و تولید انرژی برق از استحصال آن
دبیرخانه کمیسیونهای مشورتی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی تبریز |
صورتجلسه کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و محیط زیست |
تاریخ جلسه : 11/10/99 |
محل نشست: اتاق بازرگانی تبریز |
ساعت شروع : 10:00 |
ساعت اختتام 00 : 12 |
دستور جلسه : بررسی اجرای پروژه امحای پسماند شهری تبريز با پیشرفته ترین تکنولوژی آلمانی و تولید انرژی برق از استحصال آن
|
|
اهم موارد مطروحه :
جلسه کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز با بررسی اجرای پروژه امحای پسماند شهری تبريز با پیشرفته ترین تکنولوژی آلمانی و تولید انرژی برق از استحصال آن در محل اتاق تبریز برگزار شد.
جلسه کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و محیط زیست اتاق تبریز با موضوع بررسی اجرای پروژه امحای پسماند شهری با پیشرفته ترین تکنولوژی آلمانی و تولید انرژی برق از استحصال آن در کلانشهر تبریز با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس، اعضای شورای شهر ، جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق تبریز و همچنین مسئولان دستگاه های اجرایی استان در محل اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
قاسم قویدل، رییس کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و محیط زیست در این جلسه با اشاره به آلودگی محیط زیست به عنوان یکی از معضلات جهانی گفت: یکی از عوامل اصلی آلودگی محیط زیست، زباله های سرگردانی است که در تمامی نقاط دنیا وجود دارد که البته تکنولوژی های روز، میزانی از این مشکلات را حل کرده و زمینه ساز استفاده بهینه از این زبالهها نیز شده است.
وی با بیان اینکه با این تکنولوژی ها می توان تهدید را به فرصت تبدیل کرد، گفت: اکنون نیز با طرح ارائه شده، شرکت مزبور می تواند با تکنولوژی کاملا پیشرفته و جدید به جای دفن زباله و یا سوزاندن آن ها، آن را تبدیل به انرژی سالم نیز کرده و از آن ها برق تولید کند که اگر بتوانیم این پروژه را عملیاتی کنیم، می توانیم به یکی از صادرکنندگان این تکنولوژی و حتی انرژی برق تبدیل شویم.
قویدل افزود: باید یک برآورد هزینه ای انجام شود و بین هزینه جمع آوری زباله ها و امحای آن به روش سنتی و پروژه امحای این پسماندها با آخرین تکنولوژی های دنیا مقایسه انجام گیرد تا متوجه به صرفه بودن پروژه مدنظر شویم.
رییس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه اتاق بازرگانی نیز بر ضرورت اجرای چنین پروژه ای تاکید دارد، گفت: باید تمام جزئیات مرتبط با اجرای این پروژه به طور دقیق و همه جانبه مورد بررسی قرار گرفته و جزئیات هزینه ای و سرمایهگذاري آن مشخص شود.
یونس ژائله ادامه داد: اینکه ضرورت ایجاد چنین واحدی در شهر تبریز توسط شورای شهر تایید شده، قابل تقدیر است اما اینکه بعد از گذشت چندین سال از تصویب اجرای چنین طرحی، چرا شاهد اجرایی شدن آن نیستیم، جای سوال دارد.
مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت تشکیل تیمی برای بررسی همه جانبه این طرح گفت: پس از بررسی جزئیات و در صورت تایید نهایی اجرای این پروژه، ما نیز در پی انجام کمک لازم در این زمینه خواهیم بود.
حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی نیز در جمع بندی این جلسه گفت: از اعضای شورای شهر می خواهیم با تشکیل یک تیم، تحقیقات لازم در خصوص جزئیات این پروژه را انجام داده و اجازه وجود هیچگونه ابهامی را در اجرای طرح ندهند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس ادامه داد: بعد از انجام تحقیق لازم از سوی این تیم، در صورت تایید، می توانیم جلسه ای با حضور مسئولان اقتصادی استان برگزار کنیم تا تصمیم نهایی در خصوص اجرایی شدن این پروژه گرفته شود.
همچنین در این جلسه مسئولان شرکت مجری، اعضای شورای شهر و مسئولان دستگاه های اجرایی استان نیز به بیان نقطه نظرات خود در راستای اجرای طرح پیشنهادی پرداختند.
مصوبات جلسه:
- مقرر گرديد طي جلسهاي در ساعت 10 صبح روز دوشنبه مورخ 15/10/99 با حضور شهردار ، معاون عمراني استان و اعضاي شوراي شهر با حضور شركت پيشنهاد دهنده(شركت ستيغ گذر) در محل شوراي شهر برگزار و ضمن اخذ پاسخ لازم به سوالهاي احتمالي موجود، براي حوزه پسماند گزارش تهيه شود تا در صورت ديدگاه مثبت نسبت به عملياتي نمودن ساير بخشها اقدام شود.
- با توجه به ايجاد بستر مناسب و اقدامات اداري در تهران جهت جذب كمك بلاعوض صندوق ملي محيط زيست براي شهر تبريز با مساعي حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو و به جهت عدم تلاقي با اقدامات انجام يافته فعلي، سريعاً با هماهنگي بين شهرداري و شركت پيشنهاد دهنده(شركت ستيغ گذر) اقدام شود.
- مقرر گرديد پس از تهيه و اعلام نتيجه گزارش جلسه موضوع بند 1 در اولين فرصت ضمن هماهنگي اعضا جلسه نسبت به زمانبندي اقدامات آتي تصميمگيري و مسئوليتهاي هر بخش مشخص شود.
- مقرر گرديد جهت پيشبرد بهتر موضوع، يك تيم كارشناسي از نمايندگان شركت پيشنهاد دهنده(شركت ستيغ گذر)، كارشناسان معتمد شوراي شهر، مديريت پسماند شهر تبريز، كارشناسان حوزه عمراني استانداري و خصوصاً كارشناسان متخصص وزارت نيرو در استان و همچنين سازمان محيط زيست به لحاظ جايگاه نظارتي در حوزه موضوع بحث تشكيل و نكته نظرات تيم مذكور به عنوان جمعبنديهاي لازم براي جلسات آتي ملاك اقدام قرار گيرد.
|