نشست هم اندیشی شهردار، اعضاء شورای اسلامی و مدیران شهرداری کلان شهر تبریز با اعضاء هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع ،معادن و کشاورزی تبریز در محل اتاق تبریز برگزار شد.
به مناسب آغاز سال جدید میلادی 2018 که تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی انتخاب شده است هیات نمایندگان اتاق تبریز به منظور هماهنگی های بیشتر با اعضای شواری اسلامی شهر تبریز و شهردار کلان شهر تبریز جلسه ای در محل اتاق تبریز تشکل دادند تا در خصوص مواجهه با این رویدا ملی در راستای همکاری و هم افزایی های لازم برای استقبال از میهمانان تبریز 2018 تشکیل گردید: حسن زاده رئیس اتاق تبریز : تبریز 2018 فرصتی بی بدیل برای همکاری و هم افزایی تمام نهادهای استانی و ملی برای توسعه همه جانبه کخواند و یاد اور شد: باید از این فرصت ایجاد شده نهایت بهر ه برداری برای معرفی جاذبه های فرهنگی کشور مان را به عمل آوریم .
به گزارش روابط عمومی اتاق تبریز صمد حسن زاده رئیس اتاق تبریز در این نشست مشترک با تبریک به خاطر حسن انتخاب ایرج شهین باهر به عنوان شهردار کلان شهر تبریز به اعضای شورای شهر تبریز ، اظهار امیدواری نمود که با درایت شهردار و اعضای شواری شهر تبریز مسائل و مشکلات شهر تبریز در کوتاه ترین زمان ممکن بر طرف شود. وی حضور خانم صونیا اندیش در اتاق تبریز و شواری شهر تبریز را فرصت مناسبی برای تعامل بیشتر این دو نهاد مردمی خواند و یاد آور شد از زمان تشکیل این دو نهاد مردمی همیشه تعامل موثری بین این دو نهاد بوده و حضور افراد تاثیر گذار شهر در این دو نهاد سبب شده خدمات ارزشمندی در راستای توسعه شهر ها اتفاق بیفتد.
رئیس اتاق تبریز با اشاره به مسائل و مشکلات مختلفی که در حوزه های اقتصادی، عمرانی، زیست محیطی و... که در حوزه شهر ی وجود دارد اظهار امیدواری نمود با مرتفع نمودن این مسائل و مشکلات بستر مناسبی برای جذب سرمایه گذار و ایجاد اشتغال در شهر ها فراهم آید . وی با اشاره به این نکته که اعضای هیات نمایندگان اتاق تبریز رسالت خود می داند که در توسعه اقتصادی تبریز و استان هر آنچه در توان دارد انجام دهد خاطر نشان کرد: در دهه های گذشته تبریز به عنوان یکی از قطب بزرگ صنعتی و اقتصادی کشور محسوب می شد و صنعتگران این منطقه در اقصی نقاط کشور و خارج از کشور بزرگترین بنگاههای اقتصادی و صنعتی را اداره می کنند ولی متاسفانه در سالهای اخیر با سو ء مدیریت های به عمل آمده در استان و شهر تبریز سرمایه گذاری جدیدی در خصوص صنعت و اقتصادی صورت نگرفته که امیدواریم با همکاری و هم افزایی اعضای هیات نمایندگان اتاق تبریز و اعضای شورای شهر تبریز بتوانیم در راستای توسعه همه جانبه استان و منطقه گام های موثری برداریم.
حسن زاده با اشاره به حضور آقای نعمت زاده به عنوان مدیر افتخاری تبریز 2018 در محل اتاق تبریز در اولین ساعات شروع سال جدید میلادی، در خصوص این رویدا مهم گفت : مطمئنا این رویدا (2018)یک رویداد ملی است و در صورت برنامه ریزی و تدابیر مناسب همه کشور می تواند از مزیت های این رویدا بهره مند شوند. وی در خصوص اقدامات اتاق برای سال 2018 گفت: به خاطر این مناسبت تلاش کرده ایم اجلاس کشورهای D8 که متشکل از هشت کشور اسلامی است اردیبهشت یا خرداد سال جاری در تبریز با حضور وزرای گردشگری و روسای اتاق های بازرگانی و اعضای هیات نمایندگان این کشور ها با میزبانی اتاق تبریز برگزار که مطمئنا تاثیر بسزایی در مطرح نمودن این رویداد 2018 در این هشت کشور و سایر کشورهای اسلامی و منطقه خواهد داشت.
رئیس اتاق تبریز با اشاره به جلسه ای که با حضور معاون اقتصادی رئیس جمهور دکتر نهاوندیدان در تهران تشکیل گردیده بود خاطر نشان کرد : رئیس جمهور به معاون اقتصادی و خود دستور اکد داده که در خصوص توسعه اقتصادی کشور مخصوصا کلان شهر های اقدامات موثری انجام داده و در جهات حل مسائل کلان آنها ورود جدتری داشته باشد. وی با اشاره به اهم جلسه ای که با معاون اقتصادی رئیس جمهور داشتند خاطر نشان کرد . ایشان در خصوص سه مسئله اساسی یعنی: بافت فرسوده شهرها و حاشینه نشینی، نوسازی حمل و نقل فرسوده کشور و بهبود حوزه اقتصاد و صنعت کشور از نهادهای مردمی چون اتاق ها و شوراهای شهر و شهرداری ها انتظار دارند در خصوص حل این مسائل طرح های عملیاتی ارائه داده و در این راستا خواسته های خود از دولت را ارئه دهند.
وی در خصوص معرفی تبریز 2018 خاطر نشان کرد: جلسه ای در اتاق ایران با حضور دکتر نجفی شهردار اسبق شهر تبریز داشته ایم که مقررشده که برند تبریز 2018 در اتاق های سراسر کشور به منظور معرفی این رویدا ملی به هموطنانمان در سراسر کشو معرفی گردد. وی از مسئولان شهرداری و سایر نهادهای و سازمان های مربوطه خواست تا خصوص بسته های فرهنگی مورد نظر را تهیه و در اختیار اتاق برای ارسال به سایر نقاط کشور قرار دهند.
شکور اکبر نژاد رئیس شواری شهر کلان شهر تبریز با اشاره به این نکته که اگر جامعه ای بخواهد توسعه یابد باید از اندیشه بزرگان خود بهره مند گردد رویدا 2018 را فرصتی بی نظیر برای شروع مجدد همه سازمانها و نهادهای برای همکاری در راستای توسعه استان و کشور خواند و یاد آور شد: باید فضای مناسب تولید ثروت در شهرها را مهیا نمایم و با نگاه برد برد شرایط فعالیت سرمایه گذران داخلی در توسعه همه جانبه شهر ها را ایجاد کنیم.
ایرج شهین باهر شهردار کلان شهر تبریز با اشاره به این نکته که اقتصاد پایه اساسی توسعه یک شهر است یاد آو رشد : هیچ شهری توسعه نخواهد یافت مگر اقتصاد آن شهر به توسعه مورد نظر نایل گردد. وی با یاد آوری این نکته که حرکت چرخ دنده های اقتصاد و تولید در یک شهر به توسعه همه جانبه شهر منجر خواهد شد علت عدم توسعه نیافتگی شهر تبریز در دهه های اخیر را اقتصادی خواند و خاطر نشان کرد: با نگاهی به وسعت و طراحی بازار تبریز متوجه خواهیم شد که بازار این شهر به عنوان مرکز اقتصادی غرب آسیا ایفاء نقش می نموده و آنقدر از توریسم تجاری منعم بوده که هر گز به جذب توریسم تفریحی اقدام نکرده است. وی عمده پویایی اقتصاد تبریز در سده های گذشته را به خاطر توان سرویس دهی تجاری این شهر در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا خواند و یاد آور شد: در تمام سالهای که تبریز به عنوان قطب اقتصادی فعال و مطرح بوده بازار استانبول تحت تاثیر بازار تبریز بوده است. وی از حاضرین در جلسه خواست تا با همکاری و هم افزایی در احیاء جایگاه تبریز در سطح کشور و منطقه از هیچ کوششی دریغ ننموده و فضا را برای حضور سرمایه گذران داخلی و خارجی مهیا نمایند.
شهردار تبریز در خصوص احیاء بافت فرسوده شهر تبریز و حاشیه نشینی آن پیشنهاد داد: باید در این خصوص از الگوی موفق شهر انکار در ترکیه بهره مند شویم . وی ایجاد کنسرسیوم های عمرانی توسط واحدهای تولیدی که در تولید مصالح ساختمانی فعال هستند را از جمله اقدامات شتاب دهند احیاء بافت فرسوده و حاشیه نشینی در شهر تبریز خواند.
اندیش عضو هیئت رئیسه اتاق تبریز و نائب رئیس شورای اسلامی کلانشهر تبریز: با اشاره به این نکته که حضور و مشارکت بخش خصوصی در مدیریت شهری در میزبانی تبریز 2018 یک امر ضروری و مهم است. خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده هزینه اداره شهر توسط مردم تامین میشود، رویداد تبریز 2018، فرصتی است تا به نقش و حضور آحاد مردم در اداره شهر عینیت بخشید شود. وی 2018 را نقطه شروع برای حضور فعالان، صنعتگران ،تولیدکنندگان و تجار شهر، در این عرصه خواند.
عضو هیات رئیس اتاق تبریز با اشاره به این نکته که سرآغاز جذب سرمایه گذار خارجی ، جذب سرمایه گذار داخلی است خاطر نشان کرد: بزرگترین مشوق برای حضور جدی سرمایه گذران خارجی تعامل سازنده با سرمایه گذران داخلی است تا سرمایه گذاران خارجی با رضایت خاطر و آرامش بیشتری برای سرمایه گذرای ورود پیدا کنند. وی در خصوص حمایت همه جانبه از سرمایه گذاران خاطر نشان کرد: کسانی که منایع خود را در راستای توسعه شهر به کار می گیرند باید با از هر جهت مورد حمایت و پشتیبانی نهادهای مردمی و دولت قرار گیرند.
شهرام دبیری عضو شورای شهر تبریز با اشاره به این نکته که از بدو تاسیس انجمن شهر اصولا اعضای آن از معتمدین شهر بوده اند و نقش موثری در آبادانی شهر ایفاء نموده اند، خاطر نشان کرد : باید به دور از گرایش های جناحی و سیاسی در خدمت توسعه شهر باشیم. وی در این خصوص افزود: اگر می خواهیم شهر وندان بتواند از عهد هزینه های زندگی خود برآیند باید در پویایی اقتصاد شهر نهایت تلاش خود را به عمل آوریم و به اقتصاد شهر کمک کنیم .
علی الموسوی به اشاره به گردش مالی بسیار بالای صنعت گردشگری ، (دو تریلیون دلار ) در سطح جهان گفت: رویدا 2018 فرصتی برای بهره مندی استان و کشور از این اقتصاد است.وی در خصوص نقش این صنعت در توسعه همه جانبه کشور خاطر نشان کرد: صنعت گردشگری و توسعه آن در کشور می تواند بسیاری از مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور را را مرتفع کند .
یونس ژائله عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز با اشاره به این نکته که توسعه محیط زیست را در اولویت اول برنامه های تبریز 2018 قرار دهیم، خاطر نشان کرد : گردشگر برای دیدن فضای سبز و آرمش ایجاد شده از طریق فضای سبز در یک کشور حضور می یابد و ما اگر نتوانیم محیط زیست شادابی ایجاد کنیم نباید انتظار زیادی برای حضور گردشگران در شهر خود داشته باشیم .
وی با طرح این سوال چرا از سرمایه گذاران بومی حمایت های لازم صورت نمی گیرد تا در استان و شهر خودشان سرمایه گذارای نمایند؟ از اعضای شورای شهر و هیات نمایندگان اتاق تبریز خواست تا در راستای توسعه همه جانبه کشور با ایجاد فضای مناسب برای حضور سرمایه گذران داخلی و خارجی از مهاجرت نخبه گان جامعه جلوگیری به عمل آورند.
فرج قلی زاده عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به این نکته که پیش نیاز توسعه اقتصادی هر جامعه ای توسعه فرهنگی آن جامعه است. خاطر نشان کرد : سرمایه گذران افراد باهوشی هستند و در جایی سرمایه گذاری می کنند که امنیت روانی، و زیر ساخت های قانونی حاکم باشد از مسئولان و حاضرین در جلسه خواست تا با ایجاد شرایط و بستر های لازم شرایط آن برای سرمایه گذاری بلند مدت را فراهم آورند.
مسعودی ریحان دیگر عضو شورای شهر تبریز با اشاره به سه مولفه؛ خواستن، دانستن و توانستن یادآور شد: این سه مولفه مطرح شده، مولف های توسعه یافتگی در جامعه هستند. وی با اشاره به این نکته که انسانهای توسعه یافته در هر جامعه ای توسعه مورد نظر شهر وندان جامعه را ایجاد می کنند. افزود: برای رسیدن به توسعه مورد نظر باید هدف را مشخص و بر اساس هدف مشخص شده برنامه و نقشه راه آن را تدوین نمایم. وی در خصوص حل مسائل و مشکلات جامعه و به منظور بهره مندی از ظرفیت های موجود جامعه پیشنهاد داد گار گروهی متشکل از دولت، نمایندگان مجلس، اعضای شورا شهر و اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز تشکیل گردد تا بر اساس هدف و برنامه های تدوین شده در کار گروه، اقدامات مقتضی در راستای توسعه استان صورت گیرد.
اسماعیل چمنی عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی (فرش دستبافت) اتاق تبریز با اشاره به این نکته که سالها است که صحبت از جذب سرمایه گذاری می کنیم ولی نتوانسته ایم به نتیجه دلخواه خود نایل شویم خاطر نشان کرد: سه شاخصه؛ تکریم، منفعت و امنیت باید در جامعه نهاینه شود تا سرمایه گذاری واقعی در استان تحقق یابد.
عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز نقش بخش خصوصی داخلی در توسعه کشور را بسیار حایز اهمیت خواند و یاد آور شد در جذب سرمایه گذاری باید واسطه های که موجب فساد فضای سرمایه گذاری در کشور می شوند حذف شود. وی خاطر نشان کرد با جذب سرمایه گذار واقعی و حذف واسطه ها در این حوزه می توانیم بر مسائل و مشکلات موجود جامعه از نظر اقتصادی فایق آیم
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق تبریز با اشاره به این نکته که صنعت گردشگری جزء سه اقتصاد مطرح در جهان است پیشنهاد داد: با تشکیل کار گروهی از اعضای شورای اسلامی شهر، هیات نمایندگان اتاق و سایر سازمان ها و نهادهای مربوطه زیر ساخت های لازم را با توجه به فرصت ایجاد شده از قبل 2018 فراهم آوریم .