بررسی کارنامه تجارت خارجی در دوره هفت ماهه امسال ( فروردین لغایت مهر) گویای آن است ارزش صادرات بخش معدن وصنایع معدنی به ۳ میلیارد و ۴۹.۴ میلیون دلار رسیده که ۱۶.۷ درصد از ارزش صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد.
برپایه جداول آماری تجارت خارجی کشور مجموع صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در هفت ماهه ابتدایی امسال از نظر حجمی ۲۱ میلیون و ۱۷۶ هزار و۹۲۱ تن به ارزش سه میلیارد و ۴۹ میلیون و ۴۹۰ هزار دلار ثبت شده بود که از نظر وزن و ارزش نسبت به دوره مشابه پارسال ۴۲ و ۴۳ درصد کاهش نشان می دهد.
ارزش کل تجارت خارجی کشور در هفت ماهه ابتدایی امسال به ۳۸ میلیارد و ۲۷۸ میلیون دلار رسید که با وجود کاهش ۲۳ درصدی در ارزش دلاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، در مقایسه با شهریورماه که ۳۴ درصد بود، حدود ۱۱ درصد بهبود یافته است.
واردات ۱.۷ میلیاردی بخش معدن
همچنین میزان واردات بخش معدن و صنایع معدنی در دوره هفت ماهه برابر با دو میلیون و ۲۸۰ هزار و ۳۱۲ تن ثبت شد که ارزش آن بیش از یک میلیارد و ۷۵۴.۷ میلیون دلار است که از نظر وزن و ارزش در مقایسه با هفت ماهه ابتدایی پارسال به ترتیب ۱۶ درصد افزایش و ۳ درصد کاهش دارد.
براساس آمار گمرک ایران در ۷ ماهه سهم صادرات از کل تجارت خارجی ۶۵ میلیون و ۵۷۳ هزار تن به ارزش ۱۸ میلیارد و ۲۳۸ میلیون دلار و سهم واردات ۱۹ میلیون و ۳۳۲ هزار تن به ارزش ۲۰ میلیارد و ۴۰ میلیون دلار بود.
تراز مثبت صادرات بخش معدن
بررسی آمار تجارت خارجی کشور در بخش معدن و صنایع معدنی گویای ان است که تراز به نفع صادرات کشور با رقم بیش از یک میلیارد و ۲۹۴.۷ میلیون دلار است و پیش بینی شده تا پایان امسال نیز در این بخش شاهد تراز مثبت باشیم.
میزان صادرات پارسال بخش معدن وصنایع معدنی حدود ۸.۵ میلیارد دلار اعلام شد و نردیک به ۲۰ درصد از ارزش صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داد.
طی ۷ ماهه ۹۹ عمده مقاصد کالاهای صادراتی به ترتیب عراق با چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار، چین با چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، امارات متحده عربی با دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار، ترکیه با یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و افغانستان با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بود.