پیشبینی صندوق بینالمللی پول از نرخ رشد تولید ناخالص جهان در سال 2020، کاهش حجم تجارت جهانی در سهماهه نخست سال جاری میلادی و تعدیل برآورد نرخ رشد اقتصادی آمریکا در سهماهه نخست سال 2020 جزو مهمترین آمارهای اقتصادی منتشر شده طی این هفته بودهاند.
در هفتهای که پشت سر گذاشتیم، اعداد و ارقام متعددی در ارتباط با اقتصاد، تجارت و کسبوکار در اقصی نقاط جهان، از سوی رسانهها، نهادهای اقتصادی ملی و بینالمللی و مراکز تحقیقاتی منتشر شد که مهمترین آنها را میتوان در موارد ذیل خلاصه کرد:
12 تریلیون دلار
صندوق بینالمللی پول: بر اساس پیشبینیهای کارشناسان صندوق بینالمللی پول، بحران ناشی از همهگیری ویروس کرونا در جهان، در سال جاری و سال آینده میلادی هزینهای بالغ بر 12 تریلیون دلار به اقتصاد جهانی تحمیل خواهد کرد.
4.9 درصد
صندوق بینالمللی پول: با توجه به اینکه اثرات همهگیری ویروس کرونا در جهان بیش از آن چیزی است که در ابتدا به نظر میرسید، کارشناسان صندوق بینالمللی پول اکنون پیشبینی میکنند که تولید ناخالص جهان در سال جاری میلادی 4.9 درصد نسبت به سال گذشته کاهش خواهد یافت.
از 7 به 59 میلیارد دلار
کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد): تقاضا برای مواد خام موردنیاز برای تولید باتری خودروهای برقی با سرعتی خیرهکننده در حال افزایش است، بهطوری که پیشبینی میشود تقاضای جهانی برای کاتد باتری لیتیوم از 7 میلیارد دلار در سال 2018 به حدود 59 میلیارد دلار در سال 2024 برسد.
2.8 درصد
کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد): برآوردهای اولیه آنکتاد و سازمان تجارت جهانی (WTO) نشان میدهد که حجم تجارت کالایی بین کشورها در سهماهه نخست سال جاری میلادی 2.8 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش یافته است.
1.48 میلیون نفر
سیانان: در هفته منتهی به 20 ژوئن (31 خردادماه) حدود 1.48 میلیون نفر دیگر در آمریکا برای دریافت مستمری بیکاری تقاضا دادهاند.
3.1 میلیارد دلار
سیانبیسی (CNBC): دولت آمریکا وضع تعرفههای تجاری جدید بر واردات 3.1 میلیارد دلار کالا از کشورهای اروپایی شامل فرانسه، آلمان، انگلیس و اسپانیا را در دست بررسی دارد.
1.2 میلیارد دلار
رویترز: شرکت چینی هوآوی که از بزرگترین شرکتهای جهان در حوزه تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی به شمار میرود، قصد دارد برای احداث یک مرکز پیشرفته تحقیقات مخابراتی در انگلیس 1.2 میلیارد دلار سرمایهگذاری کند و مجوزهای اولیه را در این زمینه اخذ کرده است.
2 میلیارد دلار
والاستریت ژورنال: شرکت تجارت الکترونیک آمازون در حال راهاندازی یک صندوق سرمایهگذاری جسورانه با سرمایه اولیه 2 میلیارد دلار است. هدف از تأسیس این صندوق، سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای پاک و سایر فناوریهای مؤثر در مقابله با تغییرات نامطلوب زیستمحیطی اعلام شده است.
9.6 میلیون دستگاه خودرو
بلومبرگ: انجمن خودروسازان اروپا در اولین گزارش خود از چشمانداز بازار خودرو در اروپا پس از آغاز بحران کرونا، پیشبینی کرد که در سال جاری میلادی 9.6 میلیون دستگاه خودرو در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به فروش خواهد رسید که این رقم در مقایسه با سال گذشته 25 درصد کاهش نشان میدهد.
4 میلیارد دلار
بلومبرگ: دولت عربستان سعودی یک صندوق سرمایهگذاری با سرمایه اولیه 4 میلیارد دلار برای حمایت از بخش گردشگری این کشور تأسیس کرده است.
1 نفر از 5 نفر
بلومبرگ: بر اساس پژوهشی که اقتصاددانان شرکت خدمات مالی آلیانتس انجام دادهاند، از هر 5 کارگری که به دلیل محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشورهای اروپایی به مرخصی اجباری فرستاده شدهاند، احتمالاً یک نفر شغل را خود را از دست خواهد داد.
5.2 میلیارد دلار
رویترز: هیئت رئیسه صندوق بینالمللی پول موافقت خود را با پرداخت 5.2 میلیارد دلار وام به دولت مصر اعلام کرد. این وام صرف مقابله با تأثیرات بحران کرونا بر اقتصاد مصر خواهد شد.
5 درصد
اداره تحلیلهای اقتصادی آمریکا: تولید ناخالص داخلی آمریکا در سهماهه نخست سال جاری میلادی نسبت به دوره مشابه سال قبل 5.0 درصد کاهش یافته است. در برآوردهای اولیه، نرخ رشد اقتصادی آمریکا در سهماهه نخست سال 2020 (نسبت به دوره مشابه سال قبل) منفی 4.8 درصد اعلام شده بود.
39.6 میلیارد دلار
ایمارکتر (eMarketer): پیشبینی میشود که در سال جاری میلادی درآمد شرکت گوگل از تبلیغات دیجیتال در آمریکا با افت 5.3 درصدی در مقایسه با سال گذشته، به 39.6 میلیارد دلار برسد.
2.1 میلیون دستگاه خودرو
آژانس بینالمللی انرژی: در سال 2019 بیش از 2.1 میلیون دستگاه خودروی برقی در جهان به فروش رفت که این رقم در مقایسه با سال 2018 حدود 40 درصد افزایش نشان میدهد.