تاریخ : دوشنبه 2 تير 1399
کد 1082

دمای قیمت‌ها در فصل اول

مرکز آمار داده‌های شاخص قیمت در خردادماه را منتشر کرد. شاخص قیمت مصرف‌کننده در فصل بهار 6.8 درصد رشد کرد. عددی که نسبت به بهار ۹۷ و بهار ۹۸، در سطح بالاتری قرار می‌گیرد.
 در فروردین‌ماه، رشد قیمت برخی خوراکی‌ها در گروه میوه و خشکبار و سبزیجات، تا ۲۰ درصد هم رسیده بود. برخی مشکلات به‌وجودآمده در سمت عرضه به‌دلیل شیوع کرونا و همچنین تقاضای بیش از حد برای برخی خوراکی‌ها، دلیل این موضوع بود. 

رشد قیمت خوراکی‌ها و دخانیات در بهار امسال معادل 8.1 درصد بوده است. قیمت غیرخوراکی‌ها و خدمات نیز رشد 6.2 درصدی را در فصل اول سال ثبت کرده است. به نظر رشد قیمت خودرو و نرخ ارز، اثر مهمی را بر رشد قیمت کالاهای بادوام داشته است. 

شاخص کالاهای بادوام در فصل اول، تورم 15.4 درصدی را پشت سر گذاشت. این فعل و انفعالات موجب شد تا نرخ تورم نقطه‌ای در پایان خرداد به 22.5 درصد برسد. 

پیش‌تر پژوهشکده آمار در یک گزارش پیش‌بینی کرده بود که نرخ تورم نقطه‌ای در حالت بدبینانه به 24.6 درصد و در حالت میانه به 21.7 درصد برسد. اکنون در وضعیتی بین سناریوی بدبینانه و میانه قرار گرفته‌ایم./دنیای اقتصاد